Shop nu met 10% woonseizoen korting Nog 8 dagen en 5 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

De Atlantische kliffen op Isle-of-Skye Schotland

- Werkcode: 470 685

Remco Bosshard over De Atlantische kliffen op Isle-of-Skye Schotland

De Schots-Gaelische naam is afkomstig van het Noorse leenwoord Eilean, dat eiland betekent, en van het Gaelische sgiath, dat gevleugeld betekent. Dit verwijst naar de vorm van het eiland: de meerdere schiereilanden als Sleat, Minginish, Waternish en Trotternish geven het eiland de vorm van een dubbele vleugel.

De Engelse naam van het eiland zou afkomstig zijn van het Oudnoorse Skið = "ski".

Geografische en geologische aspecten[bewerken]
Met een oppervlakte van 1656 km² is Skye het op een na grootste Schotse eiland; alleen het eiland Leòdhas agus Na Hearadh (Lewis en Harris), dat deel uitmaakt van de Buiten-Hebriden, is groter. Het eiland is qua grootte vergelijkbaar met de gehele Nederlandse provincie Zeeland. In het zuiden van het eiland bevindt zich de bergketen de Cuillin. De hoogste berg van het eiland is de 992 meter hoge Sgurr Alasdair. Het zuidwesten van Skye bestaat uit een aantal schiereilanden zoals Sleat, Strathaird, Minginish en Duirinish. De schiereilanden Waternish en Trotternish bevinden zich in het noordwesten. De belangrijkste fjorden zijn Loch Dunvegan en Loch Snizort in het noorden, en Loch Harport in het westen. Eilanden in de omgeving van Skye zijn onder andere Raasay, Scalpay en Rona in het noordwesten, Soay, Canna, Rum en Eigg in het zuiden.

Op het schiereiland Trotternish bevindt zich de baai van Bearreraig die geologisch belangrijk is vanwege de fossielen die er gevonden kunnen worden. De baai wordt omgeven door 150 meter hoge klif
Remco Bosshard profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Remco Bosshard

Als reclamefotograaf werk ik in opdracht en ben gespecialiseerd in het vastleggen van (grote) objecten. Maar ik heb daarnaast nog een passie: het fotograferen van mooie situaties. Dit kan een prachtig landschap zijn of een mooi object. Altijd mijn camera bij me om geen moment te missen.

Alle werken van Remco Bosshard


Waarom je kiest voor De Atlantische kliffen op Isle-of-Skye Schotland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De Atlantische kliffen op Isle-of-Skye Schotland

Koop de foto De Atlantische kliffen op Isle-of-Skye Schotland van Remco Bosshard op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 470 685

Shop nu met 10% korting
Nog 8 dagen en 5 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115,-103,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.