De Brede Haven van Den Bosch met verlichte ophaalbrug

van Jasper van de Gein Photography

De Brede Haven van Den Bosch met verlichte ophaalbrug van Jasper van de Gein Photography

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 195715

10% woonseizoen korting!
Nog 8 dagen en 4 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
105 95 gratis verzending!

Omschrijving

Een prachtige avondopname van de Brede Haven in 's-Hertogenbosch met sfeervolle verlichte ophaalbrug.
De haven was een belangrijke locatie voor de handelsstad Den Bosch. Net als op de Markt werden hier allerlei levensbehoeften aangeleverd en verhandeld. De haven was echter ook een opslagplaats voor deze goederen, zodat er veel pakhuizen langs de kade verschenen. De westelijke kade van de haven heet de Brede Haven, de oostelijke kade is de Smalle Haven. In de oude foto kijken we op het laatste stuk van de Brede Haven richting de Boombrug. Op de plek van deze brug stond in de Middeleeuwen een waterpoort: twee hoge torens, met elkaar verbonden door een stenen brug. De haveningang kon worden afgesloten met een zware, drijvende mastboom, vandaar de naam van de brug!
Den Bosch was een echte vestigings-, handel- en nijverheidsstad. Door de snelle groei van de stad duurde het niet lang voordat de Binnendieze overkluisd werd door bruggen en togen. De handelsschippers maakten gretig gebruik van het ontstaan van de Binnendieze om hun producten op de juiste bestemming te krijgen. Met zwaar beladen smalle bootjes voeren ze door de één meter diepe Binnendieze. Vanwege de zeer smalle delen en de drukte op het water, werden de bootjes door middel van bomen voort bewogen. Door het graven van diverse zijtakken ontstond er een betere infrastructuur. Tevens werd er aan één van de waterlopen de Brede Haven aangelegd. Er was veel bedrijvigheid in de haven, schepen die niet aan het wachten waren,

Dit werk wordt aangeboden door Jasper van de Gein Photography

Jasper van de Gein Photography profielfotoIets origineels aan de muur? Ontdek hier de exclusieve collectie van Jasper van Gein Photography. Voor iedere smaak een plaat. Voor elk budget een uitvoering. Als je iets zoekt voor aan je wand, dan ga je hier vast iets vinden dat bij je past. Mooie wanddecoratie op materiaal en afmeting naar keuze. Je kan kiezen uit Hout, Canvas, Aluminium, X-Poser en meer. " An empty wall is a missed opportunity ".

Alle werken