Een Werk aan de Muur shop

De Haven van Middelharnis op een zonnige ochtend

- Werkcode: 840 355

Jeroen de Jongh over De Haven van Middelharnis op een zonnige ochtend

Middelharnis is een plaats in de gemeente Goeree-Overflakkee in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De plaats Middelharnis vormt samen met Sommelsdijk een woonkern. Deze gezamenlijke kern heeft een centrumfunctie op het eiland Goeree-Overflakkee.

De kerk van Middelharnis is in zijn oorspronkelijk staat te zien op het schilderij Het laantje van Middelharnis van Meindert Hobbema. Meindert Lubbertszoon Hobbema (1638-1709) was een Nederlandse schilder van landschappen, die werd geboren in Amsterdam. Zijn bekendste werk is Het Laantje van Middelharnis (1689), dat tegenwoordig in de National Gallery in Londen hangt.

Het Raadhuis van Middelharnis, waarin in de periode 1992-2006 het Rien Poortvlietmuseum was gevestigd, is uit het jaar 1639 en is in Hollands Classicistische stijl gebouwd. In het fronton bevindt zich het wapen van Middelharnis. Op het gebouw bevinden zich drie beelden die symboliseren voorzichtigheid, liefde en gerechtigheid.

Op het torentje van het raadhuis ziet men een koperen gaffelscheepje. Dit symboliseert dat Middelharnis van origine een vissersplaats is. Tot het eind van de 19e eeuw voeren de beugsloepen uit naar de Noordzee. Daarna zochten de vissers werk in de groeiende Rotterdamse havens.

Middelharnis heeft drie molens gehad, maar niet een heeft de tand des tijds doorstaan. Ook het station is verdwenen. Daar stapten tot 1964 de reizigers, die met de veerboot het Haringvliet waren overgestoken, op de tram van de Rotterdamsche Tramweg Maatschapp
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor De Haven van Middelharnis op een zonnige ochtend op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De Haven van Middelharnis op een zonnige ochtend

Koop de foto De Haven van Middelharnis op een zonnige ochtend van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 840 355
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
117,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.