De Jan van Lingtuin

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 462513
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

Tamelijk verscholen in de binnenstad van Utrecht, tussen de Lauwerecht/Bemuurde Weerd en de Vecht, ligt een klein perkje dat door de buurt zelfstandig wordt onderhouden: de Jan van Lingtuin. Jan van Ling was een buurtbewoner die het begin jaren 70 op zich nam om kale plaatsen in de buurt te onderhouden alsof het zijn eigen tuin was. Dat deed hij wel fanatiek en zijn werk werd steeds groter. In 1975 stelde hij de gemeente Utrecht voor om er een mooie officiële tuin van te maken. Utrecht zag wel wat in het voorstel en in 1976 ontstond hier een tuin wat later de Jan van Lingtuin zou heten.
Jan van Ling overleed in 1984, maar de buurt zet zijn werk voort en hieruit is een stilte-oase aan de Vecht ontstaan. Wat bankjes, drie straatlantaarns, een kunstwerk, veel bomen en planten en een grindpaadje om wat te kunnen wandelen. Het is er echt rustig. De Jan van Lingtuin is tussen 8 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds vrij toegankelijk. Wel zonder hond graag, die zijn niet toegestaan.
Deze foto is gemaakt in de vroege lente van 2019.

Over Jan van der Knaap

Jan van der Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken