• De Lekpoort van Vianen van Jan vd Knaap thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 440352

De Lekpoort van Vianen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
79 gratis verzending!
De Lekpoort van Vianen van Jan vd Knaap

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Vianen is een middeleeuws vestingstadje aan de Lek, dat in 1335-36 stadsrechten kreeg. Vianen bouwde daarop verdedigingswerken met elk een toegangspoort: De Oostpoort in het oosten, de Landpoort in het zuiden, de Hofpoort in het westen, en deze, de Lekpoort in het noorden.
De Lekpoort komt uit de 15e eeuw. In de top was eeuwenlang een gevangenis gehuisvest. De Lekpoort is als enige bewaard gebleven, want de andere poorten en de meeste verdedigingswerken zijn in de 19e eeuw weer afgebroken.
De weg op de foto is de Voorstraat en leidt rechtstreeks naar de pontverbinding over de Lek naar Nieuwegein. Aan de andere zijde van de poort kom je direct in het centrum van Vianen.

Deze foto behoort tot de serie Moderne Geschiedenis en is daarom in zwartwit uitgevoerd.

Over Jan vd Knaap

Jan vd Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken