De Rode Appel en het Witte Huis, Rotterdam

van Frans Blok

De Rode Appel en het Witte Huis, Rotterdam van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 116218
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Het Witte Huis in Rotterdam, ontworpen door architect Willem Molenbroek en geopend in 1898 was, hoewel slechts 43 meter hoog, lange tijd het hoogste kantoorgebouw van Europa. Het gebouw overleefde het bombardement van 1940 en een sloopvoorstel in de jaren zeventig en wordt nu algemeen beschouwd als een van de iconen van de stad.

The Red Apple, 124 meter hoog, is van veel recenter datum. Het door KCAP ontworpen complex met woningen, kantoren en een parkeergarage op de kop van het Wijnhaveneiland werd opgeleverd in 2009.

Beide gebouwen zijn hier te zien, weerspiegeld in het water van de Oude Haven met zijn historische schepen.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken