De Sint-Stevenskerk en de Boterwaag op de Grote Markt van Nijmegen

van Jeroen de Jongh

De Sint-Stevenskerk en de Boterwaag op de Grote Markt van Nijmegen van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 855208
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
106 gratis verzending!

Omschrijving

Nijmegen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, dicht bij de grens met Duitsland. De stad ligt grotendeels op de zuidelijke oever van de Waal, aan de voet van een stuwwal. Nijmegen heeft een lange geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Als Ulpia Noviomagus Batavorum kreeg het rond het jaar 100 marktrechten. In 1230 werd Nijmegen vrije rijksstad en in 1402 hanzestad. Nadat Nijmegen tussen 1655 en 1679 al eens een Kwartierlijke Academie huisvestte, is de stad sinds de komst van de Katholieke Universiteit (de huidige Radboud Universiteit) in 1923 een universiteitsstad.

De Grote Markt is het grote plein in het centrum van de Nederlandse stad Nijmegen. Het plein heeft in de geschiedenis vele namen gekend, waaronder Cruys Marct, vermoedelijk ontleend aan een kruis dat ter plaatse als zinnebeeld van het marktrecht heeft gestaan. In de Tweede Wereldoorlog lag het plein midden in het gebied dat het zwaarst getroffen was door het bombardement op Nijmegen. Het plein kent verschillende panden die aangewezen zijn als Rijksmonument, waaronder de Boterwaag, het Sint-Stevenspoortje en verschillende woonpanden met winkel.

De Boterwaag is een waaggebouw in Nijmegen gelegen aan de Grote Markt en gebouwd rond 1612-1613 naar een ontwerp van Cornelis Janssen van Delft. De renaissancevormen tonen verwantschap met de stijl van Hendrick de Keyser. Het gebouw werd in 1886 gerestaureerd door Jan Jacob Weve. De stadswaag was gehuisvest aan de rechterzijde (westzijd

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken