Een Werk aan de Muur shop

De Stadsmaagd op de fontein op de Brink van Deventer Overijssel.

- Werkcode: 979399

Bart Ros over De Stadsmaagd op de fontein op de Brink van Deventer Overijssel.

De Stadsmaagd op de fontein op de Brink van Deventer Overijssel.

Op de Brink in Deventer staat een Wilhelminafontein. Het monument werd in 1898 onthuld ter gelegenheid van de inhuldiging van koningin Wilhelmina. Het monument is van de hand van de Deventer stadsarchitect J.A. Mulock Houwer. De aanleg van deze fontein was - overigens niet als Wilhelminamonument - al voorzien geweest in 1893, toen de Deventer waterleiding gereed kwam. Geldgebrek noopte toen af te zien van de bouw. In 1898 deed zich de gelegenheid voor om alsnog een fontein te plaatsen. Het monument - waarvan de gietijzeren onderdelen werden gegoten bij Nering Bögel - hinkt op die twee gedachten. Anders dan het opschrift op de sokkel (waar Wilhelminafontein staat te lezen) doet vermoeden, bevat het monument verder geen verwijzingen naar de vorstin. Op de sokkel staat de Stedenmaagd van Deventer, gemaakt door Wilhelmus Gerhardus van Poorten. Zij is voorzien van een laurierblad en een schild waarop het stadswapen staat afgedrukt.

De fontein werd in 1960 afgebroken om het autoverkeer vrije doorgang te verlenen over de Brink. Gewijzigde opvattingen over autoverkeer in de binnenstad leidden tot een heroprichting van het monument in 1985. Het bouwwerk is sinds 1998 opgenomen in het register van rijksmonumenten.
Bart Ros profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Bart Ros

HALLO ?, MIJN NAAM IS BART ROS.
FOTOGRAAF EN STADSFOTOGRAAF UIT DEVENTER OVERIJSSEL
En ik ben architectuur, interieur en stadsfotograaf werkzaam in de regio Deventer en Overijssel. Bijna dagelijks kan je mij vinden aan de IJssel of in de historische straten van onze Hanzesteden in Nederland. Druk bezig om jullie unieke beelden te brengen.

Deze beelden kunnen we samen inzetten voor marketingdoeleinden en online media. Daarnaast maakt ik boeken en kalenders van mijn fotografie, geef ik les en hou ik meerdere keren er jaar leuke fotowalks.

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de kalender van Deventer met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving. En een boek over Deventer met nog meer unieke beelden met de naam. “Buitengewoon Deventer 2: Deventer en Omstreken“.

Alle werken van Bart Ros


Waarom je kiest voor De Stadsmaagd op de fontein op de Brink van Deventer Overijssel. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De Stadsmaagd op de fontein op de Brink van Deventer Overijssel.

Koop de foto De Stadsmaagd op de fontein op de Brink van Deventer Overijssel. van Bart Ros op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 979399
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
96 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.