De Venlose Keizerstraat

van Eus Driessen

De Venlose Keizerstraat van Eus Driessen

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 712536
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

De Keizerstraat in Venlo, een straat met historie. Waar Napoleon Bonaparte in 1804 te paard doorheen huppelde en vele jaren later was het de plek waar je liever niet na zonsondergang doorheen liep. Crimineel volk en ander asociale mensen maakten daar de dienst uit. Totdat opgegeven moment de zogenaamde bezem door de straat ging en dit kleine straatje van achterbuurt naar een pareltje transformeerde. Dit kwam o.a. door de bouw van een bijzonder café. Aan de linkerzijde van de foto is het voormalig klooster van de Domenicanen en aan de rechterkant het eerder genoemde café. Verder door tapasrestaurant Bij de Buren en op het eind café de Keizerin. Op het hekwerk wat tegenover het café staat zitten over op zogenaamde "Köpkes". Dit zijn half-karikaturen van Venlose uitdrukkingen en gezichten. De Keizerstraat, hoe klein de straat is, de doorgang duurt meestal langer dan gepland....Proost!

Dit werk wordt aangeboden door Eus Driessen

Eus Driessen profielfotoPassie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, van nachtfotografie tot concert-fotografie. Door het fotograferen van verlaten gebouwen wil ik de mensen meenemen naar de verborgen wereld achter muren waar de natuur langzaam het gebouw weer terug neemt. En nu kunnen deze foto's ook aan jou muur hangen.

Alle werken