Een Werk aan de Muur shop

De Windmolen

- Werkcode: 670869

Frans Van der Kuil over De Windmolen

De windmolen

Ik heb de foto bewerkt in Painter X3 van Corel en Photoshop CC. Met een knipoog naar de oude Hollandse meesters uit de gouden eeuw
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste vermelding van een molen in Soest dateert uit het begin van de 15e eeuw. Een stuk land naast waar de Windhond (Greyhound) later is, werd al het "molenstuk" genoemd.
IN 1737 werd de oude molen vervangen door een stenen korenmolen, de Windhond (Greyhound).
De Windhond (Greyhound) raakte aan het begin van de 20e eeuw buiten gebruik
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De wederopbouw van De Windhond is gestart in april 2006. De kap is geplaatst op 12 februari 2008 en de molen is voor het eerst geopend op Nationale Molendag op 10 mei 2008
Frans Van der Kuil profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Van der Kuil

Ik ben Frans van der Kuil. Woon in Beverwijk.
Een aantal jaren geleden ben ik als onderwijskundige en manager in het onderwijs met pensioen gegaan. Nu heb ik meer tijd voor fotografie en ben mijn eigen stijl, technieken verder gaan ontwikkelen naar mijn persoonlijke art-work. Ik heb een voorkeur voor straatfotografie, strand en surrealisme (of noem me gewoon een beetje vreemd). Ik werk intuïtief en zoek altijd naar meer dan ‘gewoon’ een beeld. Ik gebruik foto’s uit mijn eigen archief en creëer zwart/wit of kleurrijke beelden. Opzoek naar een verbinding tussen fotografie en de schilderkunst.
Ik zou mijzelf een beeldontwerper noemen, die als een straatfotograaf kijkt naar de wereld om hem heen.
Ik bewerk mijn foto's met de Nik Collection, Photoshop cc en soms Painter2020 van Corel. Sommige bewerkingen lukken meteen in een sessie. Andere moet ik later weer oppakken. Er zijn momenten dat ik zomaar een aantal foto's kan omtoveren tot digitale beelden. Magisch. Foto's, bewerkingen en ideeën vloeien in elkaar over. Creativiteit stroomt. Ik hoop met mijn werk mensen te verbazen.
https://fransvanderkuil.werkaandemuur.nl/nl

Alle werken van Frans Van der Kuil


Waarom je kiest voor De Windmolen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De Windmolen

Koop dit digital art werk De Windmolen van Frans Van der Kuil als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 670869
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.