De bergen van nationaal park Rondane in Noorwegen

- Werkcode: 1 073 554

Arja Schrijver Fotografie over De bergen van nationaal park Rondane in Noorwegen

Zicht op de indrukwekkende besneeuwde en hoge bergtoppen van het Rondane Nasjonalpark in Noorwegen. Het park ligt in de provincie Innlandet in het zuid-oosten van het land.

Ik heb de foto genomen na een beklimming van de berg Sukkertoppen (ten noordoosten van Kvam) aan het einde van de maand mei. Met een paar graden boven nul en een sterke wind die om de bergen gierde, was het die dag goed koud. Het had zelfs 's ochtends nog even gesneeuwd. Maar de machtige, verlaten omgeving en het prachtige uitzicht compenseerden de ongemakken volledig. Ik had continu het gevoel in een film te lopen.

Het landschap imponeerde vooral vanwege de uitgestrektheid en het ruige. Je kan ver kijken en ziet dan de naaldbomen en lage struiken afgewisseld met eindeloze stukken groen-gele rendiermossen op de rotsen. En vervolgens natuurlijk de prachtige bergtoppen die midden in het Rondane Nasjonalpark staan. Ik heb de foto genomen op ruim 1200 meter hoogte, maar de besneeuwde bergtoppen die je op de foto ziet liggen op ruim 2000 meter en torenen majestueus boven de omgeving uit.

Het weggetje dat je op de foto ziet, leidt via het moeras Hovdemyra naar de berg Hovdepiggen. Dit lijkt vanaf de Sukkertoppen niet meer dan een kleine, rotsige heuvel, maar is met 968 meter hoogte toch meer dan dat. Het is ook zeer de moeite waard om daar een wandeling naartoe te maken. Want ook vandaar uit is het uitzicht op het omringende landschap prachtig. De Hovdepiggen biedt ook een goed zicht op het meer Furusjøen, dat je links op de foto ziet liggen en op de vallei Frydalen dat je achter de Hovdepiggen in beeld ziet.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor De bergen van nationaal park Rondane in Noorwegen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De bergen van nationaal park Rondane in Noorwegen

Koop de foto De bergen van nationaal park Rondane in Noorwegen van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 073 554
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
140,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden