De bossen bij de Per Gynt Seterveg, Noorwegen

- Werkcode: 1 073 609

Arja Schrijver Fotografie over De bossen bij de Per Gynt Seterveg, Noorwegen

Noorwegen kent vele ruige gebieden en het landschap rondom de Peer Gynt Seterveg is geen uitzondering daarop. Deze deels onverharde weg is een mooie tolroute van ongeveer 45 km en hij loopt van Vinstra naar Kvam via de bergen bij het Rondane Nasjonalpark. De weg is slechts een deel van het jaar open, vanaf half juni tot en met half oktober, als het niet sneeuwt.

De foto is eind mei genomen bij de Frydalenvallei, niet al te ver van Kvam. Links in beeld zie je nog een stukje van de Peer Gynt Seterveg die verderop de bossen in duikt. Naast bossen, zijn er veel rotsen, lage struiken, mossen en zandpaden in dit gebied. En ondanks dat er toch her en der wat huizen staat, oogt het landschap heel ruig en leeg.

De Peer Gynt Seterveg is vernoemd naar het toneelstuk Peer Gynt dat in 1867 is geschreven door Hendrik Ibsen. Deze bekende Noorse dichter en toneelschrijver heeft op verzoek van de Noorse regering rondgetrokken door het Rondane-gebied om daar volksverhalen te verzamelen. Op zijn reis heeft hij inspiratie opgedaan voor zijn verhaal over Peer Gynt, een man uit Vinstra die waarschijnlijk echt bestaan heeft, in ieder geval in de verhalen van het volk.

Het toneelstuk werd mede beroemd door de muziek die de Noorse componist Edward Grieg erbij geschreven had.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor De bossen bij de Per Gynt Seterveg, Noorwegen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De bossen bij de Per Gynt Seterveg, Noorwegen

Koop de foto De bossen bij de Per Gynt Seterveg, Noorwegen van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 073 609
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
140,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden