De entree van het Academiegebouw

- Werkcode: 434 549

Jan van der Knaap over De entree van het Academiegebouw

De entree van het Academiegebouw aan het Domplein in Utrecht.
Het Academiegebouw stamt uit 1891 en is gebouwd in de neorenaissancestijl. Bij het ontwerp van het gebouw woedde een stammenstrijd tussen de richting neogotiek en de richting neorenaissance. Uiteindelijk werd gekozen voor de neorenaissancestijl omdat in tegenstelling tot de neogotiek deze meer stond voor humanisme. In dit gebouw werd dus niet de Unie van Utrecht ondertekend (1579). Dat gebeurde in de naastgelegen kapittelzaal, die nu wel verbonden is aan het nieuwe Academiegebouw en dienst doet als aula.
Voor de entree ligt Sol, met de zinspreuk Sol Iustitiae Illustra Nos (Zon der gerechtigheid verlicht ons). Deze zinspreuk en de zon zijn het symbool van de Universiteit Utrecht. Het kunstwerk Sol is helemaal niet oud, maar stamt uit 1994.
Deze foto behoort tot de Moderne Geschiedenis serie is en is daarom in zwartwit uitgevoerd.
Jan van der Knaap profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jan van der Knaap

Hallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Purmerend. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Purmerend is, of Amsterdam, Utrecht, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Purmerend

Alle werken van Jan van der Knaap


Meer weten over Jan van der Knaap?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor De entree van het Academiegebouw op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De entree van het Academiegebouw

Koop dit digital art werk De entree van het Academiegebouw van Jan van der Knaap als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 434 549
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
121,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden