Een Werk aan de Muur shop

De granaatappelperster, Fort Jaisalmer India

- Werkcode: 948 058

Karen Nijst over De granaatappelperster, Fort Jaisalmer India

Fort Jaisalmer (12e eeuw) spreekt volgens mij de meeste creatieve mensen wel aan omdat het een waar paradijs is als je van handgemaakte spulletjes houdt. Je vindt in deze uit geel zandsteen opgebouwde ‘gouden stad’, de mooiste sieraden en beeldjes die maar een paar roepies kosten. Vooral het kleurrijke patchwork (zie tekening) dat je echt overal ziet, kon mij wel bekoren.
Het fort ligt middenin de Tharwoestijn en is enorm groot. Je kan urenlang dwalen door de vele smalle straatjes waar de mensen wonen en hun handel proberen te verkopen ‘Where you from?’, ‘Come inside’,’ Beautiful paintings’ en … ‘Please let me help to spend your money’
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor De granaatappelperster, Fort Jaisalmer India op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De granaatappelperster, Fort Jaisalmer India

Koop de illustratie De granaatappelperster, Fort Jaisalmer India van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 948 058
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
109 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.