De ringweg (B&W)

- Werkcode: 468 479

Lex Schulte over De ringweg (B&W)

De ringweg, ook wel weg nummer 1 genaamd, is de weg die als een cirkel door heel IJsland loopt. Deze foto is gemaakt aan de zuikdust in de buurt van Skaftafell. De Route 1, ook wel bekend als de Þjóðvegur 1 of de Hringvegur is een hoofdweg in IJsland. De weg vormt een volledige ringweg rond het eiland en is de langste weg van het land met een lengte van 1.342 kilometer. De Route 1 begint en eindigt in de hoofdstad Reykjavík. Dit deel van de route is het beste uitgebouwd. Een deel van deze route is een de-facto snelweg, met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen. Deze snelweg verbindt het centrum van Reykjavík met de oostelijke wijken en is 7 kilometer lang. De Route 1 is alleen onderdeel van het oostelijke deel van deze snelweg, en voert enkel door de oostelijke wijken van Reykjavík. De weg voert dan zuidoostwaarts de stad uit met 1x2 of 2+1 rijstroken en enkele ongelijkvloerse kruisingen. De omgeving in Reykjavík is voornamelijk kale toendra. Grote delen van de route 1 zijn vanaf de jaren 40 aangelegd en de ringweg was in 1974 voltooid. In 1998 opende Hvalfjarðargöng, een onderzeetunnel ten noorden van Reykjavík die de afstand rond het fjord met bijna 50 kilometer verkortte. Diverse delen van de route zijn ooit door natuurgeweld verwoest, met name op momenten dat de gletsjers smolten door een vulkaanuitbarsting, wat enorme modder- en ijsstromen teweeg bracht. Dit fenomeen staat bekend als Jökulhlaup. Deze Jökulhlaups kunnen waterstromen veroorzaken die een afvoer hebbe
Lex Schulte profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Lex Schulte

Ik ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Volg mij ook op instagram en facebook

Shotbylex

Alle werken van Lex Schulte


Meer weten over Lex Schulte?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor De ringweg (B&W) op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De ringweg (B&W)

Koop de foto De ringweg (B&W) van Lex Schulte op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 468 479
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden