Een Werk aan de Muur shop

De vuurtoren bij Stokksnes

- Werkcode: 965 569

Gerry van Roosmalen over De vuurtoren bij Stokksnes

Aan de ingang van de fjord Hornafjörður in de regio Austurland staat de vuurtoren van Stokksnes. De vuurtoren werd gebouwd in 1946 en meet 19 meter. Uit de regen en mist doemde die middag deze vuurtoren op. Al van afstand was te zien hoe keer op keer de golven tegen de rotskust kapotsloegen. Van afstand zag je eerst de golf opspatten. Het opspatten werd even later gevolgd door het geluid van de uiteenspattende golf.
Een uitspatting van geweld wanneer het hoog opgestuwde water plots een rotswand ontmoet. Door het kiezen van een iets langere sluitertijd komt er meer dynamiek in de golf. De kamera werd gemonteerd op een statief, en daarna was het wachten op de perfecte golf.
Zodra de perfecte golf tegen de kust uiteenspatte was het wachten op de volgende golf met wellicht een nog hogere vorm van perfectie. Het fascinerende schouwspel verveelde geen moment, en met een klein beetje tegenzin verliet ik de locatie, wetende dat er in IJsland nog meer mooie fenomenen, landschappen en watervallen op mij wachten.
Gerry van Roosmalen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Gerry van Roosmalen

Mijn naam is Gerry van Roosmalen, van beroep fotograaf en auteur. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven besloot ik in 2002 het roer radicaal om te gooien en me volledig te richten op mijn passie: fotografie. Tussen 2002 en 2004 bezocht ik de fotovakschool in Apeldoorn waar ik afstudeerde in de studierichtingen portret en reportage.

In 2006 besloot ik me te verdiepen in documentaire fotografie. In 2009 verscheen mijn eerste boek over een project dat ik in Groenland uitvoerde: "Waarom Groenland..." Dit boek is nog slechts als i Book verkrijgbaar.

In 2012 verscheen mijn boek "Ode aan IJsland". In dit boek combineerde ik de beelden die ik schoot tijdens mijn diverse rondreizen op IJsland met teksten waarin ik probeerde mijn indrukken en gevoelens te verwoorden die ik zelf mocht ervaren toen ik de eerste keer oog in oog stond met de spectaculaire of soms gewoon lieflijke landschappen van IJsland. Het boek "Ode aan IJsland" is te bestellen via https://www.odeaanijsland.nl, of bij BOL.com.

In mijn Webshop verzamel ik de mooiste beelden die ik tijdens mijn reizen of soms gewoon in de studio maakte. Zit er voor uw smaak niet het geschikte beeld bij, neem dan gerust contact met mij op. Wellicht dat mijn archief met beelden iets passends voor bij u thuis of op de zaak bevat. Gerry@1ivision.nl

Alle werken van Gerry van Roosmalen


Waarom je kiest voor De vuurtoren bij Stokksnes als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

De vuurtoren bij Stokksnes

Koop de foto De vuurtoren bij Stokksnes van Gerry van Roosmalen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 965 569
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
82 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.