De weg Ørnevegen in Geirangerfjord, Noorwegen

- Werkcode: 1 073 654

Arja Schrijver Fotografie over De weg Ørnevegen in Geirangerfjord, Noorwegen

Een van de bekendste fjorden van Noorwegen is de Geirangerfjord. Deze prachtige fjord, die opgenomen is op de werelderfgoedlijst van Unesco heeft indrukwekkende, steile bergwanden die oprijzen uit het water. Langs die bergwanden vallen vele watervallen, één daarvan is de Gjerdefossen die je linksboven in de foto ziet.

Geiranger kun je o.a. bereiken door af te dalen via de zeer steile bergweg met elf haarspeldbochten die je op de foto ziet, dit is de Ørnevegen. Deze weg werd geopend in 1955 en hierdoor werd Geiranger het hele jaar door bereikbaar. Een bijnaam voor de weg was Eagle Road, omdat hij gedeeltelijk door een gebied liep waar voorheen veel adelaars huisden. Of die er nog zijn, is mij niet bekend. Wel zijn er huisjes langs de weg te zien, dus mogelijk heeft de mens het domein van de vogels overgenomen.

Bovenaan de spectaculaire haarspeldweg kun je met de auto stoppen bij Ørnesvingen, een uitzichtpunt op 500 meter boven de zeespiegel dat in 2006 gecreëerd is en waar je een fantastisch zicht hebt op de Geirangerfjord, de watervallen en de cruiseschepen die regelmatig de fjord aandoen. De schepen zijn soms kolossaal, maar van grote hoogte lijken het maar kleine bootjes.

De foto is genomen vanaf een ander uitzichtpunt, bij Dalsnibba, dat zich op 1500 meter hoogte bevindt en hemelsbreed 10 kilometer verwijderd is van de Ørnevegen.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor De weg Ørnevegen in Geirangerfjord, Noorwegen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De weg Ørnevegen in Geirangerfjord, Noorwegen

Koop de foto De weg Ørnevegen in Geirangerfjord, Noorwegen van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 073 654
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden