Deltawerken Krammersluizen van Jeroen Kleiberg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 630824
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
87 gratis verzending!

Omschrijving

De Philipsdam is een dam die deel uitmaakt van de Deltawerken in Nederland. Het scheidt het water van de meren Krammer en Volkerak van de Oosterschelde. Deze dam verbindt de Grevelingendam met Sint Philipsland.

De sluizen zijn technisch geavanceerd omdat ze de uitwisseling tussen het zoetwater Volkerak en het brakke water van de Oosterschelde moeten vermijden. De sluizen zijn zo ontworpen dat er geen instroom van zout water in het Volkerak is en alleen een beetje zoet water in de Oosterschelde. De sluizen gaan uit van het fysische principe dat zout water dichter is en zinkt, terwijl zoet water stijgt. Door een complex systeem van leidingen en pompen wordt het zoute water van de bodem gepompt, of omgekeerd wordt, afhankelijk van de richting van het schip, zoet water van bovenaf gepompt. De sluizen op de binnenwateren zijn 280 meter lang en 24 meter breed.

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen Kleiberg

Jeroen Kleiberg profielfotoIk ben reisfotograaf uit Rotterdam met een passie voor het buitenleven en minder bezochte plaatsen. Als ik de wereld niet op de fiets verken, fotografeer ik graag de skylines van de stad. Ik ben de oprichter van https://www.bestemmingonbekend.nl waar ik mijn reisverhalen deel. Check gerust mijn portfolio op https://www.jeroenkleiberg.nl

Alle werken