Detail, Fietsbrug Houten-Zuid "Alp d'Huez"

van Pierre Timmermans

Detail, Fietsbrug Houten-Zuid "Alp d'Huez" van Pierre Timmermans

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 75472
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 gratis verzending!

Omschrijving

Deze fietsbrug verbindt oost met west en gaat over de centraal (noord-zuid) gelegen spoorlijn heen. Ik had het geluk dat er één lamp kapot was, waardoor hij alleen minder intens rood licht uitstraalde. Daardoor kon ik zonder de foto over te belichten deze plaat maken, waarbij de achtergrond niet overstraald wordt.

Er is ook de nodige kritiek ontstaan over deze zeer fraai vormgegeven fietsbrug. aan beide kanten is de klim heel erg stijl (bijnaam is Alp d'Huez ). RTV Utrecht heeft hier in het verleden aandacht aan besteed (http://www.youtube.com/watch?v=YXpIDO_D-RA).

De foto is genomen met een Nikon D7000 met daarop de heel erg mooie AF-S 24-70mm N ED. Door de kleine afstand tot het scherpstelpunt en het grote diafragma (grote lensopening) is een erg kleine scherptediepte ontstaan.. De foto is licht nabewerkt in ACR en PS5.

Dit werk wordt aangeboden door Pierre Timmermans

Pierre Timmermans profielfotoFotografie is een uit een hand gelopen hobby voor mij, een echte passie. Het fotograferen is dagelijkse kost. De mooiste vorm vind ik strobisten fotografie (fotograferen met losse flitsers) en natuurfotografie. Dat wil echter niet zeggen dat ik andere zaken mijd, daar is fotograferen veel te mooi voor. Ik streef er naar om naast sfeer, de foto's technisch verantwoord en zo perfect mogelijk te schieten. Nabewerken is een noodzakelijk kwaad, dat ik tot een minimum probeer te beperken. De foto's uit mijn collectie zijn normaliter zo natuurgetrouw mogelijk. Kleuren worden niet extra aangezet, onnodige accenten worden vermeden. Ik ben van mening dat de aangezette foto's in eerste instantie een Wow-effect te weeg brengen, maar na een korte tijd al gaan vervelen. Dat zal minder, of zelfs niet, het geval zijn bij natuurgetrouwe foto's, foto's waarvan je misschien moet gaan houden en dat heeft soms tijd nodig.

Ik schrijf onder de naam Pjerry reviews voor http://Tweakers.net en http://www.FotoVideo.nu. Onder mijn eigen naam schrijf ik op http://www.FotoVideo.nu ook artikelen en berichten.

Mijn Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,

Alle werken