• Devata in Banteay Srei tempel, Cambodja van Rietje Bulthuis thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 351866

Devata in Banteay Srei tempel, Cambodja

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Devata in Banteay Srei tempel, Cambodja van Rietje Bulthuis

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Deva in Banteay Srei tempel, Cambodja.
Devata is een verzamelnaam voor goddelijke of hemelse (vrouwelijke) figuren. Ze worden vaak in de muren en bij toegangspoorten gebeeldhouwd. Je vindt ze zowel in het Hindoeïsme als het boeddhisme. Het zijn wezens die op een hoger bestaansniveau leven dan mensen. Tot de devata behoren dus zowel engelen als goden als God en Brahma.
Prachtig gedecoreerde tempel Banteay Srei, Cambodja. Deze tempel uit de 10e eeuw is opgebouwd uit rode zandsteen en gewijd aan de Hindoe god Shiva. Ook wel kostbare edelsteen en parel van de Khmer kunst genoemd.
De muren zijn gedetailleerd gebeeldhouwd met bas reliëfs en vertellen de verhalen uit de rijde geschiedenis van Cambodja.

Over Rietje Bulthuis

Rietje Bulthuis profielfotoIk fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Daarnaast vind ik het leuk om in Photoshop effecten toe te passen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken