Shop nu met 10% korting Nog 3 dagen en 10 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Deventer vogeleiland in herfstkleuren met reflectie in het water.

- Werkcode: 531439

Bart Ros over Deventer vogeleiland in herfstkleuren met reflectie in het water.

Deventer vogeleiland in herfstkleuren met reflectie in het water.

Hanzestad Deventer, ooit één van de welvarendste steden van Nederland èn, jawel, hoofdstad van Overijssel, werd vanaf 1578 verschillende keren belegerd. Bovendien was het een geliefde plek voor de Spanjaarden, die het graag in handen hadden.

In 1591 werd Deventer veroverd door Prins Maurits, de zoon van Willem van Oranje. Hij zorgde ervoor dat het nooit meer in Spaanse handen zou vallen door de aanleg van verdedigingswerken. Rond de stad kwam een ruime, geheel nieuwe vestinggordel, die in 1634 werd voltooid. Het eerste deel van de vesting, waar het Vogeleiland toe behoort, werd aangelegd tussen 1596-1621. Het eiland is dus al 400 jaar oud.

Park
In 1874 werd de vestingwet opgeheven en zijn de verdedigingswallen omgebouwd tot het Rijsterborgherpark. De befaamde architect Leonard Springer tekende een ontwerp, gebaseerd op de Engelse landschapsstijl. In 1888 werd dit aangelegd. De buitengracht is hierbij bewaard gebleven, net als één van de verdedigingseilanden. Op dit eiland werd een rotsachtige tuin gebouwd en begin 1900 kwamen er een grote duiventil en diverse volières. Het Vogeleiland dankt zijn naam aan de dieren die op het eiland werden ondergebracht. Er kwamen pauwen, flamingo’s en diverse andere vogels, maar ook wasberen en aapjes.
Bart Ros profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Bart Ros

HALLO ?, MIJN NAAM IS BART ROS.
FOTOGRAAF EN STADSFOTOGRAAF UIT DEVENTER OVERIJSSEL
En ik ben architectuur, interieur en stadsfotograaf werkzaam in de regio Deventer en Overijssel. Bijna dagelijks kan je mij vinden aan de IJssel of in de historische straten van onze Hanzesteden in Nederland. Druk bezig om jullie unieke beelden te brengen.

Deze beelden kunnen we samen inzetten voor marketingdoeleinden en online media. Daarnaast maakt ik boeken en kalenders van mijn fotografie, geef ik les en hou ik meerdere keren er jaar leuke fotowalks.

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de kalender van Deventer met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving. En een boek over Deventer met nog meer unieke beelden met de naam. “Buitengewoon Deventer 2: Deventer en Omstreken“.

Alle werken van Bart Ros


Waarom je kiest voor Deventer vogeleiland in herfstkleuren met reflectie in het water. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Deventer vogeleiland in herfstkleuren met reflectie in het water.

Koop de foto Deventer vogeleiland in herfstkleuren met reflectie in het water. van Bart Ros op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 531439

Shop nu met 10% korting
Nog 3 dagen en 10 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 87 Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.