Een Werk aan de Muur shop

Dordrecht Nieuwe Haven Nederland

- Werkcode: 738 056

Hendrik-Jan Kornelis over Dordrecht Nieuwe Haven Nederland

Dordrecht Nieuwe Haven in Nederland.
In 1409 werd in Dordrecht een nieuwe haven gegraven. De Voorstraatshaven werd vanaf die tijd ook wel Oude Haven genoemd. De nieuw gegraven haven kreeg als naam logischerwijs de "Nieuwe Haven". Op de kaart zien we deze haven afgebeeld. In 1656 werd er opnieuw een haven- buiten de stad- voor schepen gegraven: De Kalkhaven. Omdat boten met een lading kalk veel overlast gaven legden deze schepen voortaan aan in de Kalkhaven. De Nieuwe Haven werd als gevolg hiervan tijdelijk Oude Kalkhaven genoemd. Lange tijd werd de Nieuwe Haven dus gedomineerd door de lange masten van de zeilboten. Vermoedelijk werd de zeilboot op de voorgrond nog voor economische belangen benut en niet voor de pleziervaart. In de 20e eeuw meerden in de Nieuwe Haven vooral pleziervaartuigen aan.
Hendrik-Jan Kornelis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Hendrik-Jan Kornelis

Als kind al was er al voorliefde voor beeldende kunst. Als technicus was ik altijd creatief bezig in producten, services en werkwijze. Op latere leeftijd meer tijd genomen voor mijn kunst (fotografie) passie.

Alle werken van Hendrik-Jan Kornelis


Waarom je kiest voor Dordrecht Nieuwe Haven Nederland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Dordrecht Nieuwe Haven Nederland

Koop dit digital art werk Dordrecht Nieuwe Haven Nederland van Hendrik-Jan Kornelis als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 738 056
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
94,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.