Dordrecht Nieuwe Haven Nederland

van Hendrik-Jan Kornelis

Dordrecht Nieuwe Haven Nederland van Hendrik-Jan Kornelis

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 738056

Profiteer tijdelijk van 10% Black Weekend korting op de gehele collectie!
Nog 1 dag en 12 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
86 77 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen
10% korting verrekend!

Omschrijving

Dordrecht Nieuwe Haven in Nederland.
In 1409 werd in Dordrecht een nieuwe haven gegraven. De Voorstraatshaven werd vanaf die tijd ook wel Oude Haven genoemd. De nieuw gegraven haven kreeg als naam logischerwijs de "Nieuwe Haven". Op de kaart zien we deze haven afgebeeld. In 1656 werd er opnieuw een haven- buiten de stad- voor schepen gegraven: De Kalkhaven. Omdat boten met een lading kalk veel overlast gaven legden deze schepen voortaan aan in de Kalkhaven. De Nieuwe Haven werd als gevolg hiervan tijdelijk Oude Kalkhaven genoemd. Lange tijd werd de Nieuwe Haven dus gedomineerd door de lange masten van de zeilboten. Vermoedelijk werd de zeilboot op de voorgrond nog voor economische belangen benut en niet voor de pleziervaart. In de 20e eeuw meerden in de Nieuwe Haven vooral pleziervaartuigen aan.

Dit werk wordt aangeboden door Hendrik-Jan Kornelis

Hendrik-Jan Kornelis profielfotoAls kind al was er al voorliefde voor beeldende kunst. Als technicus was ik altijd creatief bezig in producten, services en werkwijze. Op latere leeftijd meer tijd genomen voor mijn kunst (fotografie) passie.

Alle werken