Dordrecht Vleeshouwersstraat Nederland

van Hendrik-Jan Kornelis

Dordrecht Vleeshouwersstraat Nederland van Hendrik-Jan Kornelis

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 738063

Profiteer tijdelijk van 10% Black Weekend korting op de gehele collectie!
Nog 1 dag en 11 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 81 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen
10% korting verrekend!

Omschrijving

Dordrecht Vleeshouwersstraat.
Vroeger zag de straat er iets anders uit. Frans Faasen van de winkel Petit Commerce d’Antiques legt het uit: “Iedere straat in Dordt had zijn eigen functie vroeger. In de Knolhaven werden knollen verwerkt, op de Vismarkt werd vis verkocht en zo verder. In de Vleeshouwersstraat zaten de slagers. Dieren werden in deze straat geslacht en gepekeld om te kunnen verkopen. Er was ook een speciaal riool aangelegd voor het bloed en de ingewanden. Dat werd naar de Nieuwe Haven en Knolhaven getransporteerd.”

Er wordt gezegd dat de huiden van dieren vaak gebruikt werden als fundering voor gebouwen. Het verhaal gaat zelfs dat de kerk gefundeerd is op koeienhuiden, maar daar zijn twijfels over. Wie weet is dit wel een goed idee voor een volgend mysterie.

Dit werk wordt aangeboden door Hendrik-Jan Kornelis

Hendrik-Jan Kornelis profielfotoAls kind al was er al voorliefde voor beeldende kunst. Als technicus was ik altijd creatief bezig in producten, services en werkwijze. Op latere leeftijd meer tijd genomen voor mijn kunst (fotografie) passie.

Alle werken