Een Werk aan de Muur shop

Dordrecht Vleeshouwersstraat Nederland

- Werkcode: 738 063

Hendrik-Jan Kornelis over Dordrecht Vleeshouwersstraat Nederland

Dordrecht Vleeshouwersstraat.
Vroeger zag de straat er iets anders uit. Frans Faasen van de winkel Petit Commerce d’Antiques legt het uit: “Iedere straat in Dordt had zijn eigen functie vroeger. In de Knolhaven werden knollen verwerkt, op de Vismarkt werd vis verkocht en zo verder. In de Vleeshouwersstraat zaten de slagers. Dieren werden in deze straat geslacht en gepekeld om te kunnen verkopen. Er was ook een speciaal riool aangelegd voor het bloed en de ingewanden. Dat werd naar de Nieuwe Haven en Knolhaven getransporteerd.”

Er wordt gezegd dat de huiden van dieren vaak gebruikt werden als fundering voor gebouwen. Het verhaal gaat zelfs dat de kerk gefundeerd is op koeienhuiden, maar daar zijn twijfels over. Wie weet is dit wel een goed idee voor een volgend mysterie.
Hendrik-Jan Kornelis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Hendrik-Jan Kornelis

Als kind al was er al voorliefde voor beeldende kunst. Als technicus was ik altijd creatief bezig in producten, services en werkwijze. Op latere leeftijd meer tijd genomen voor mijn kunst (fotografie) passie.

Alle werken van Hendrik-Jan Kornelis


Waarom je kiest voor Dordrecht Vleeshouwersstraat Nederland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Dordrecht Vleeshouwersstraat Nederland

Koop dit digital art werk Dordrecht Vleeshouwersstraat Nederland van Hendrik-Jan Kornelis als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 738 063
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.