Downtown Rotterdam

van Frans Blok

Downtown Rotterdam van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 135309
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

De Rotterdamse binnenstad werd vrijwel geheel verwoest door het bombardement van 14 mei 1940. Als gevolg daarvan is er geen enkel gebouw in dit beeld ouder dan 75 jaar.

We zien hier een bonte verzameling architectuurstijlen uit verschillende naoorlogse tijdperken. Op de voorgrond het gebied rond de witte de Withstraat en de Schiedamsedijk met vooral veel gebouwen uit de jaren vijftig en zestig. Verder op de achtergrond het gebouw met de N en andere hoogbouw rond het Weena, merendeels gebouwd in de jaren tachtig en negentig. Links het rood-witte Calypsoblok en in het midden de U-vormige Karel Doorman, twee recente toevoegingen aan de binnenstad.

Aan de horizon is nog net de skyline te zien van Den Haag met daarvoor het open polderlandschap van Midden Delfland.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken