Drie bruggen Rotterdam van Jeroen Kleiberg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 639241
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
81 gratis verzending!

Omschrijving

In Rotterdam bevinden zich vier prachtige en beroemde bruggen; Erasmusbrug, Willemsbrug, De Hef en Van Brienenoordbrug.

De 802 meter Erasmusbrug is een van de grote Rotterdamse iconen. De Zwaan dateert uit 1996. De brug verbindt het middengebied met het zuidelijk gebied en speelde een grote rol in de ontwikkeling van het zuidelijke deel dat steeds minder belangrijk was in Rotterdam. Het ontwerp is van architect Ben van Berkel van UNStudio.

De Willemsbrug in oostelijke richting komt uit op het Noordereiland, een eiland in de Maas. De tweede en laatste versie van de Willemsbrug is gemaakt in 1981. De eerste versie werd geleverd in 1878 en speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Nederlandse mariniers en Duitse soldaten zwaar bevochten.

De Hef (sinds 1927) is een rijksmonument en een van de iconen van Rotterdam. De voormalige brug (officiële naam is Koningshavenbrug) die ooit een spoorlijn had, verbindt het Noordereiland met de wijk Feijenoord. Naast de Koningshavenbrug ligt de Koninginnebrug. Dankzij een lichte vormgeving heeft de brug 's nachts dezelfde karakteristieke groene kleur als nu.

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen Kleiberg

Jeroen Kleiberg profielfotoIk ben nieuwsgierig naar het onbekende, geïnteresseerd in het alledaagse.

I like to explore some more

Alle werken