Duindigt.01 Davy Boko, volle broer van Aida Boko van Arnold de Gans

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 78856
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
78 gratis verzending!

Omschrijving

Impressions of Renbaan Duindigt, Wassenaar.

Renbaan Duindigt
Op verzoek van de Nederlandsche Harddraverij- en Renvereeniging (NHRV) richtte renstalhouder Walter Joachim Jochems op 19 mei 1906 op zijn gelijknamige landgoed de nieuwe renbaan op.
Deze was wél open voor gewoon publiek. De renbaan was 1600 meter lang. In het midden was een steeple-chasebaan. Aan de noordkant lag een duin waarop tribunes kwamen.

Wedden

Ook in die jaren werd er gewed, er was een zeshoekige totokiosk. De Kamer legde het wedden in 1911 aan banden. Het ging daarna slecht met renbaan Duindigt, totdat de komst van de Duitsers de paardensport weer deed herleven.
Zij hieven ook het wed verbod op, dus werd er veel geld verdiend. Ook hebben de Duitsers Duindigt gebruikt om er op Londen gerichte V1- en V2-raketten op te stellen.

Sinds 1949 mag er weer gewed worden. In de jaren zestig en zeventig werden de koersen veel bezocht en wilde men daar gezien worden.
Sindsdien zijn de bezoekers meer geïnteresseerd in de paardensport en het wedden.

Renners en dravers

Renbaan Duindigt is nu de enige baan in Nederland die zowel voor ren- als drafkoersen gebruikt wordt. Het drafcircuit is er in 1940 aan toegevoegd. Men houdt er traditioneel iedere zondag paardenraces, behalve in januari en februari. Per koersdag worden er 8 tot 12 races georganiseerd.

Als traditionele paardensportbaan wordt er op renbaan Duindigt bij elke wedstrijd op de uitslagen gewed, veelal door de Wassenaarse bevolking of

Dit werk wordt aangeboden door Arnold de Gans

Arnold de Gans profielfotoIn de wereld van fotografie ben ik mij gaan toeleggen op portretfotografie in een warme romantische stijl. Met beperkt natuurlijk of kunst licht probeer ik de sfeervolle portretten in de sfeer van de oude meesters zoals bijvoorbeeld Rembrandt en Vermeer te benaderen.

In een ongedwongen setting zorg ik, door gebruik van specifieke voorwerpen, belichting en/of bijzondere locaties, dat alle portretten een bijzondere en unieke warme intieme sfeer uitademen. Mede door het volgen van vele tientallen seminars, cursussen van CreativeLive en workshops van bekende en minder bekende fotografen heb ik in de afgelopen jaren mijn kennis verdiept en het gebruik van mijn materiaal gefinetuned.

De in Nederland georganiseerde fantasie en cosplay evenementen zoals ELFIA en Castlefest worden al vele jaren door mij bezocht en vastgelegd. En ook daar is de ontwikkeling van mijn romantische stijl steeds vaker terug te vinden in de bewerking van de foto?s die ik vrijgeef aan de deelnemers van die evenementen. Dit heeft in 2016 twee keer als resultaat gehad dat een foto van mij is gebruikt als poster en ander promotie materiaal voor ELFIA, van zowel Haarzuilens als Arcen.
De afgelopen jaren hebben mijn foto?s in vele regionale kranten en in internationale magazines zoals COS Culture Magazine gestaan.
Gedreven door mijn passie voor fotografie en liefde voor de mens in al zijn kracht en kwetsbaarheid zorg ik ervoor dat ik dag in dag uit mijzelf blijf investeren in mijn ontwikkeling.

Alle werken