Een dynamische kubistisch kunstwerk met lopende personen

van Pat Bloom - Moderne 3D, abstracte kubistische en futurisme kunst

Een dynamische kubistisch kunstwerk met lopende personen van Pat Bloom - Moderne 3D, abstracte kubistische en futurisme kunst

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 460332
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Mijn eerste kunstwerk dat ik 'op locatie' heb geschetst (het Binnenwegplein in Rotterdam). Dit abstract kubistische werk is een compositie waarin ik de verschillende mensen heb verbeeld die op dat moment kwamen langslopen. Ik heb geprobeerd de bewegingen en dynamieken vast te leggen die zo typerend zijn voor een stad, mensen met hun dagelijkse bezigheden en de typische kleuren die voor de stad zo kenmerkend zijn.

Het werk wordt eerst met de hand geschetst en vervolgens in 3D-software getekend en in de laatste stap naar een afbeelding in hoge resolutie gerenderd (voor de verschillende stappen en weergave van het proces, zie zijn website).

Zoals veel van Pat 'Tez' Blooms kubistische en futuristische kunstwerken straalt dit werk een zekere reinheid en scherpte uit zonder de essentie en de emotie van het onderwerp te verliezen.

Dit werk wordt aangeboden door Pat Bloom - Moderne 3D, abstracte kubistische en futurisme kunst

Pat Bloom - Moderne 3D, abstracte kubistische en futurisme kunst profielfotoPat Bloom is een transdisciplinaire kunstenaar, groeide op in de 90's / 00's met cyberspace, graffiti, street-art, grafische en interactieve kunst. De volgende logische stap was de Willem de Kooning Academie (Rotterdam) waar hij zijn Bachelor of Arts behaalde in New Media.

Zijn huidige veelal digitale kunstuitingen kunnen worden omschreven als een mix van 3D, abstract, kubisme en minimalisme en is te herkennen aan de kleurrijke en dynamische stijl die het werk uitstraald.

Het werk begint als een schets of foto en evolueert (na een zelf ontwikkeld proces van schetsen, tekenen, construeren) in een virtueel 3D-model of scène. De composities worden op hoge resolutie gerenderd (soms duurt het dagen voor een afbeelding klaar is) en worden in een beperkte oplage op een duurzame drager zoals fotoprints overgezet.

Alle werken