Een oude bus is vergeten en achter gelaten van Steven Dijkshoorn

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 437481
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 gratis verzending!

Omschrijving

Een oude bus is vergeten en achter gelaten

n 1912 werd deze fabriek gebouwd. In 1937 werd het complex overgenomen door een fabrikant uit Eeklo, die het textielbedrijf omvormde tot stoomvellenbereiderij en aan de kop een woning toevoegde. De vellenfabriek bleef tot 1954 actief.

In 1958 werd Sogeta overgenomen door één van haar schuldeisers, de Rotterdamse vellenhandelaar en leerlooier Christiaan Vrijmoed, die het bedrijf onder dezelfde naam voortzette. De groep Sogeta groeide in de jaren 1960-70 uit tot een belangrijke internationale speler, die in België verschillende vestigingen telde en op haar hoogtepunt ongeveer 200 mensen tewerkstelde. Door de ineenstorting van de Europese vellen- en bontsector in de jaren tachtig moest het bedrijf in 1988 stopgezet worden. In dat jaar werd de technische installatie verwijderd, en sindsdien worden de gebouwen als stapelruimten gebruikt.

Hedendaags kijkt er niemand meer om naar de auto’s of het verlaten fabriekspand. Er heeft een tijd lang een broer naast gewoon van de huidige eigenaar maar ook die is inmiddels verhuisd!

Deze schitterende foto kan nu bij jou aan de muur hangen!

Dit werk wordt aangeboden door Steven Dijkshoorn

Steven Dijkshoorn profielfotoMijn naam is Steven Dijkshoorn en maak al jaren met veel plezier foto's. Mijn focus heeft altijd gelegen bij urbex fotografie. Dit is het vastleggen van verlaten gebouwen waar je oorspronkelijk niet in mag dus het is altijd een avontuur. Meer daarvan is te zien en te lezen op https://www.stevendijkshoorn.nl en natuurlijk kan je me daar ook bereiken.

Maar de tijd staat niet stil en mijn ontwikkelking ook niet. Er zijn veel foto's te vinden van: Stillevens, Rotterdam, Schotland, Architectuur, Dieren en nog veel meer.

Veel succes in je zoektocht naar een mooie foto of behang bij jou aan de muur.

Steven Dijkshoorn

Alle werken