Een rustige Amstel in de avond bij De Omval

- Werkcode: 954 534

Jeroen de Jongh over Een rustige Amstel in de avond bij De Omval

De Omval is een landtong aan de oostelijke oever van de Amsterdamse rivier de Amstel in het middendeel van de Weesperzijde, grenzend aan het Amstelstation in stadsdeel Oost.

De Omval was oorspronkelijk een tot de gemeente Ouder-Amstel behorend schiereiland tussen een bocht in de rivier de Amstel en de in de 17e eeuw drooggelegde Watergraafsmeer. Op 1 januari 1921 is de Omval bij de gemeente Amsterdam gevoegd.

In 1987 keurde de Amsterdamse gemeenteraad de plannen goed om op de Omval drie naar Nederlandse schilders vernoemde kantoortorens te bouwen: de Rembrandttoren, de Mondriaantoren en de Breitnertoren. De Rembrandttoren is het hoogste gebouw van de stad. De toren is inclusief een 15 meter hoge antenne 150 meter hoog en telt 35 verdiepingen.

Naast de Rembrandttoren, waar tot in de jaren 90 het hoofdkantoor van de Postbank lag, is de Hogeschool van Amsterdam met de locatie Leeuwenburg gevestigd. Met een oppervlakte van 65.000 m² is de Leeuwenburg, een van de grootste locaties van de Hogeschool. Langs de oever van de Amstel staan naast kantoorgebouwen ook appartementsgebouwen.

De Amstel (naar Aeme-stelle, een Oudnederlands woord voor "waterachtig gebied") is een gekanaliseerde rivier in het zuiden van Noord-Holland, voor een deel op de grens van Noord-Holland met Zuid-Holland en Utrecht. Het gebied langs de rivier wordt aangeduid als Amstelland. Amsterdam heeft zijn naam te danken aan de Amstel.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Een rustige Amstel in de avond bij De Omval op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Een rustige Amstel in de avond bij De Omval

Koop de foto Een rustige Amstel in de avond bij De Omval van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 954 534
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden