Een waterval van sneeuw

- Werkcode: 1 052 356

Gerry van Roosmalen over Een waterval van sneeuw

Een stukje unieke natuur bij de Wahweap Hoodoos in het zuiden van Utah. Het poreuze kalksteen, gevormd door wind en watererosie, op plaatsen lijkend op een waterval van sneeuw. De locatie staat ook bekend als de vallei van de witte geesten.
Deze circa 20 meter hoge kunstwerk ontdekte ik tijdens een 20 kilometer lange wandeling. Ik had bijna opgegeven nog iets bijzonders te gaan zien, dacht op de verkeerde locatie te zijn, en was het lopen ongelooflijk beu. De temperatuur van ruim 35 graden was natuurlijk ook niet bevorderlijk voor mijn welbevinden.
We liepen in een droge rivierbedding. De bodem was op veel plaatsen gebarsten. Slechts hier en daar stond nog een klein beetje water. Te weinig water voor het vinden van verkoeling, en dat terwijl de zon genadeloos op mijn hoofd brandde.
Toen we een schaduwplekje vonden, wist ik eigenlijk al zeker dat we zouden omdraaien. Er was hier niets voor ons te vinden.
Ik raadpleegde nog een keer mijn GPS. Het was nog maar slechts anderhalve kilometer tot onze eerste bestemming, en de tweede en derde was vanaf daar slechts een steenworp. "De achterste zijn het mooist". Iemand had me dat verteld. Bij de eerste kon ik me niet voorstellen dat het nog mooier zou worden.
Toen ik bij de laatste hoodoo's aankwam wist ik werkelijk niet wat ik zag. Spierwitte torens, en deze waterval van kalksteen. Het gesteente, het Entrada zandsteen van160 miljoen jaar oud was lang beschermd door het donkere Dakota zandsteen van slechts honderd miljoen jaar oud.
En kijk wat de natuur creëert als het wat tijd krijgt.
Gerry van Roosmalen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Gerry van Roosmalen

Mijn naam is Gerry van Roosmalen, van beroep fotograaf en auteur. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven besloot ik in 2002 het roer radicaal om te gooien en me volledig te richten op mijn passie: fotografie. Tussen 2002 en 2004 bezocht ik de fotovakschool in Apeldoorn waar ik afstudeerde in de studierichtingen portret en reportage.

In 2006 besloot ik me te verdiepen in documentaire fotografie. In 2009 verscheen mijn eerste boek over een project dat ik in Groenland uitvoerde: "Waarom Groenland..." Dit boek is nog slechts als i Book verkrijgbaar.

In 2012 verscheen mijn boek "Ode aan IJsland". In dit boek combineerde ik de beelden die ik schoot tijdens mijn diverse rondreizen op IJsland met teksten waarin ik probeerde mijn indrukken en gevoelens te verwoorden die ik zelf mocht ervaren toen ik de eerste keer oog in oog stond met de spectaculaire of soms gewoon lieflijke landschappen van IJsland. Het boek "Ode aan IJsland" is te bestellen via https://www.odeaanijsland.nl, of bij BOL.com.

In mijn Webshop verzamel ik de mooiste beelden die ik tijdens mijn reizen of soms gewoon in de studio maakte. Zit er voor uw smaak niet het geschikte beeld bij, neem dan gerust contact met mij op. Wellicht dat mijn archief met beelden iets passends voor bij u thuis of op de zaak bevat. Gerry@1ivision.nl

Alle werken van Gerry van Roosmalen


Waarom je kiest voor Een waterval van sneeuw als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Een waterval van sneeuw

Koop de foto Een waterval van sneeuw van Gerry van Roosmalen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 052 356
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
159,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden