Entrance, Sparcave

van Hans den Boer

Entrance, Sparcave van Hans den Boer

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 717830
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
143 gratis verzending!

Omschrijving

Achter deze doorgang ligt de Sparcave, een sprookjesachtige grot op het eiland Skye in Schotland. Met zijn kleurrijke abstracte vormen is het één van de mooiste grotten die ik ken. De meeste stalagmieten en stalactieten zijn helaas in de 19e eeuw beschadigd. Maar wat overblijft is het bezoeken meer dan waard.

Het is dat je alleen bij eb zo'n anderhalf uur de tijd hebt om er door te brengen, maar je zou er urenlang kunnen fotograferen. Niet dat je gevaar loopt om te verdrinken, maar simpelweg omdat je dan 12uur moet wachten totdat het weer eb is.

En bijna vanzelfsprekend is er ook een legende aan deze grot verbonden. Een schipbreukeling spoelt aan en wordt opgevangen door de daar wonende stam. Zijn identiteit moet hij verhullen omdat hij de zoon van een vijandig stamhoofd is. Na verloop van tijd krijgt hij in het geheim een verhouding met de dochter van het stamhoofd. Hieruit volgt de geboorte van een jongetje dat veiligheidshalve wordt grootgebracht in de Sparcave. Na enkele jaren weet de schipbreukeling weer terug te keren naar zijn eigen stam. Kort daarna vindt een ontmoeting plaats tussen beide stammen waarbij het - hoe kan het ook anders - de vrede wordt beklonken en beide geliefden elkaar weer terugvinden.

Dit werk wordt aangeboden door Hans den Boer

Hans den Boer profielfotoHans den Boer: gedrevenheid en perfectie (en een vleugje humor)

Voor freelance fotograaf Hans den Boer (1958) is fotograferen een constante zoektocht naar mooie onderwerpen. In de ruige Schotse natuur is hij altijd onderweg naar een mooie, mysterieuze of mystieke plaats. Om daar de perfecte foto te maken wacht hij geduldig op het juiste licht, of komt er zo nodig het volgende jaar weer terug.
Als hij met een model werkt, zoekt hij naar de schoonheid van lijnen, sterke theatrale poses of hij maakt een figuurstudie van kracht of beweging. De basis van het fotograferen van mensen is altijd interactie en communicatie, of dat nu kinderen, groepen of (naakt)modellen zijn.

Alle werken