Een Werk aan de Muur shop

Etersheimer Braakmolen

- Werkcode: 456 325

Jeroen de Jongh over Etersheimer Braakmolen

De Etersheimer Braakmolen is een poldermolen in Etersheim (gemeente Edam-Volendam) en bemaalt de gelijknamige Etersheimer Braakpolder.

De Etersheimer Braak is ontstaan door een dijkdoorbraak en in 1632 bedijkt. De polder maalt uit als onderbemaling op de polder Zeevang. In 1882 verbrandde de oude molen. De nieuwe molen die werd gebouwd was geen lang leven beschoren, want in 1886 brandde die ook af. Ook toen werd weer voor nieuwbouw gekozen.

De molen werd in 1920 vervangen door een elektrisch gemaal, en in 1926 werden de roeden gestreken. In 1935 werd de romp zelfs afgezaagd boven de kapzolder.

In 1999 werd, na initiatieven van een jaar eerder, een stichting opgericht om de molen weer maalvaardig te installeren. Uiteindelijk worden in 2002 de kap en roeden weer geplaatst. Uiteindelijk werd de molen in 2005 weer maalvaardig opgeleverd. De molen kan zowel uitmalen, als in circuit malen.

De schuur en de molen vormen samen een bezoekerscentrum, genaamd "De Breek". De Etersheimer Braakmolen wordt geregeld opengesteld voor het publiek. Het bezoekerscentrum is elk weekend van het jaar geopend.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Etersheimer Braakmolen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Etersheimer Braakmolen

Koop de foto Etersheimer Braakmolen van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 456 325
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.