Een Werk aan de Muur shop

Eurosongfestival S10 in Turijn. 'De Diepte' vertaald in Mixed Media

- Werkcode: 990 165

Karen Nijst over Eurosongfestival S10 in Turijn. 'De Diepte' vertaald in Mixed Media

(persoonlijk denk ik dat dit werk het best op zijn recht komt op Aluminium of staal).
Op zaterdag 14 mei 2022 konden we tijdens de finale van het Eurosongfestival genieten van het mooie trieste Nederlandstalige liedje van S10 (je spreekt dat uit als Es Tien) “De Diepte“. Het liedje, de zangeres Sieneke en de clip inspireerden mij tot het maken van deze tekening.

De elementen in dit werk hebben allemaal een betekenis. Of mijn interpretatie juist is, weet ik niet. Ik heb flink zitten googelen maar dat zegt ook niet alles.
Zeker is dat S10 van haar veertiende tot haar zeventiende veel last heeft gehad van depressies en psychoses wat zorgde voor veel onveiligheid en verdriet. Zelf noemt S10 het lied ‘de Diepte’ een liefdesbrief aan dit -en ander- verdriet.

De diepte begint met ‘Ken je dat gevoel dat – dat je droom niet uitkomt?
Ben je weleens bang dat het altijd zo blijft?
Want het regent alle dagen
en ik zie geen hand voor ogen.’

Best een actuele intro want de laatste jaren ziet het er voor veel mensen steeds minder rooskleurig uit. Vandaar dat ik in de achtergrond bliksemschichten heb verwerkt en aan de rechterkant de regen met bakken uit de lucht komt.

Turijn
Het Eurosongfestival vond plaats in het Italiaanse Turijn. Omdat de Mole Antonelliana – hét symbool van Turijn is, en ik het ook een heel mooi gebouw vind, heb ik dit gebouw erbij getekend.

De motor
Over de motor heb ik zitten twijfelen. Welke ‘diepere’ betekenis zit er achter dit vehicle? Een mogelijke verklaring is dat de verlaten motor in de open garage S210 doet denken aan een jongen met wie ze ooit (diep?) gelukkig was. Zo zingt S10:
‘Jij en ik toch samen –
dat zou altijd zo zijn.’
Ik heb alsnog besloten de motor in de compositie te verwerken. Per slot van rekening is het voertuig best vaak te zien in de clip.

De mot (tattoo)
De mottentattoo die je in de videoclip ziet, is een tatoeage die symbool zou staan voor de zangeres omdat motten altijd het licht opzoeken al is het nog zo donker. Zo zegt S10 in een interview:
“Ik wil gelukkig zijn, ik wil veilig zijn en ik mag mijn dromen najagen. Daar heb ik mezelf toestemming voor gegeven.”
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Eurosongfestival S10 in Turijn. 'De Diepte' vertaald in Mixed Media op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Eurosongfestival S10 in Turijn. 'De Diepte' vertaald in Mixed Media

Koop dit digital art werk Eurosongfestival S10 in Turijn. 'De Diepte' vertaald in Mixed Media van Karen Nijst als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 990 165
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
91 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.