Fietsbrug Houten-Zuid ("Alp d'Huez")

van Pierre Timmermans

Fietsbrug Houten-Zuid ("Alp d'Huez") van Pierre Timmermans

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 75230
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 gratis verzending!

Omschrijving

Deze fietsbrug verbindt oost met west en gaat over de centraal (noord-zuid) gelegen spoorlijn heen.

Er is ook de nodige kritiek ontstaan over deze zeer fraai vormgegeven fietsbrug. aan beide kanten is de klim heel erg stijl (bijnaam is Alp d'Huez ). RTV Utrecht heeft hier in het verleden aandacht aan besteed (http://www.youtube.com/watch?v=YXpIDO_D-RA).

Links van het centrum is één van de ook al omstreden zeer grote windmolens te zien. Rechts van het midden de zendmast van Lopik (IJsselstein eigenlijk). De felle lichten aan de horizon zijn van de nieuwe hockeyvelden, iets dat ook niet zonder problemen tot stand is gekomen (oude hockeyvelden moesten plaats maken voor een woonwijk, terwijl die dure velden eigenlijk ook nog maar net een paar jaar oud waren). Groeien gaat niet zonder problemen en onder het mom van "economisch afgeschreven of rendabeler" worden vele weggegooide miljoenen goedgepraat.

De foto is genomen met een Nikon D7000 met daarop de heel erg mooie AF-S 24-70mm N ED. Van de verschillende instellingen leverde een sluitertijd van 1 seconde met een diafragma van f/2.8 (!) (je zou eigenlijk een mooier resultaat met een kleiner diafragma verwachten) en een brandpuntsafstand van 24 mm (FF-eq. 36 mm) het mooiste resultaat op. De foto is licht nabewerkt in ACR en PS5.

Dit werk wordt aangeboden door Pierre Timmermans

Pierre Timmermans profielfotoFotografie is een uit een hand gelopen hobby voor mij, een echte passie. Het fotograferen is dagelijkse kost. De mooiste vorm vind ik strobisten fotografie (fotograferen met losse flitsers) en natuurfotografie. Dat wil echter niet zeggen dat ik andere zaken mijd, daar is fotograferen veel te mooi voor. Ik streef er naar om naast sfeer, de foto's technisch verantwoord en zo perfect mogelijk te schieten. Nabewerken is een noodzakelijk kwaad, dat ik tot een minimum probeer te beperken. De foto's uit mijn collectie zijn normaliter zo natuurgetrouw mogelijk. Kleuren worden niet extra aangezet, onnodige accenten worden vermeden. Ik ben van mening dat de aangezette foto's in eerste instantie een Wow-effect te weeg brengen, maar na een korte tijd al gaan vervelen. Dat zal minder, of zelfs niet, het geval zijn bij natuurgetrouwe foto's, foto's waarvan je misschien moet gaan houden en dat heeft soms tijd nodig.

Ik schrijf onder de naam Pjerry reviews voor http://Tweakers.net en http://www.FotoVideo.nu. Onder mijn eigen naam schrijf ik op http://www.FotoVideo.nu ook artikelen en berichten.

Mijn Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,

Alle werken