Een Werk aan de Muur shop

Fietsen bij de Doelenkazerne in Leiden

- Werkcode: 683451

Hendrik-Jan Kornelis over Fietsen bij de Doelenkazerne in Leiden

De Doelenkazerne was van 1818 tot 1980 een kazerne in de binnenstad van de Nederlandse stad Leiden.
Al in de 17de eeuw waren op deze plek de Voorste- of Sint-Jorisdoelen gevestigd, de oefenplaats van de Leidse Schutterij. De gebouwen (schietbanen en een verenigingsgebouw) werden in 1821 gesloopt, maar de oorspronkelijke Doelenpoort uit 1645 is aan de Groenhazengracht nog steeds aanwezig. De geschilderde zandstenen poort is gebouwd naar ontwerp van de Leidse stadsbouwmeester Arent van ‘s-Gravesande en is voorzien van Dorische halfzuilen en versierd met wapens en oorlogsattributen. Tussen twee gebeeldhouwde kanonnen zijn Sint-Joris en de draak verbeeld. Het werk is uitgevoerd door de steenhouwers Pieter Adriaensz. ‘t Hooft en Cornelis Gijsbertsz van Duynen.

Op 12 januari 1807, in de Franse tijd, vond de Leidse buskruitramp plaats. Koning Lodewijk Napoleon zegde steun toe bij de wederopbouw en beloofde ook troepen (dienstplichtigen) in de stad te legeren. In 1819 werd het repareren en versterken van het grote kazernegebouw (Arsenaal) in de Doelen uitgevoerd, waarna het gebouw in 1876 werd verbeterd. In 1860 werd het oude gebouw bestemd voor legering van twee eskadrons van het 3e Half Regiment Huzaren.
Hendrik-Jan Kornelis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Hendrik-Jan Kornelis

Als kind al was er al voorliefde voor beeldende kunst. Als technicus was ik altijd creatief bezig in producten, services en werkwijze. Op latere leeftijd meer tijd genomen voor mijn kunst (fotografie) passie.

Alle werken van Hendrik-Jan Kornelis


Waarom je kiest voor Fietsen bij de Doelenkazerne in Leiden op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Fietsen bij de Doelenkazerne in Leiden

Koop dit digital art werk Fietsen bij de Doelenkazerne in Leiden van Hendrik-Jan Kornelis als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 683451
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.