Een Werk aan de Muur shop

Fietsen door de mist bij een molen op een zonnige ochtend

- Werkcode: 971 574

Jeroen de Jongh over Fietsen door de mist bij een molen op een zonnige ochtend

De Twiskemolen is een achtkante met riet gedekte grondzeiler tussen Landsmeer en Oostzaan in recreatie- en natuurgebied Het Twiske, die haar naam dankt aan het gelijknamige riviertje. Hij heeft een vlucht van 24,00 meter. De molen is hier in 1974 neergezet, nadat hij aanvankelijk stond in Barsingerhorn voor het bemalen van de Hooglandspolder. Op de baard staan daarom de jaartallen 1572 en 1974 vermeld, alhoewel de molen in Barsingerhorn al bekend was van 1525. De molen werd aangekocht om de Polder Oostzaan te bemalen.

Op 18 oktober 2016 trof een kleine tornado de stilstaande molen, vernielde daarbij de kap en brak de bovenas, waardoor het wiekenkruis naar beneden viel. Ook de zware, houten windpeluw werd 100 meter ver weggeblazen. In 2017-2018 is de kap gerestaureerd en zijn nieuwe roeden gestoken. Inmiddels kan er weer op windkracht gemalen worden, maar komt de molen ook geweldig tot haar recht op een mistige, zonnige ochtend. :)

Het Twiske is 650 hectare groot en bestaat voor een derde uit water. Daarom is het zeer in trek bij zwemmers, duikers en surfers. Er zijn stranden, een avonturen- en waterspeelplaats, een duikplatform, een haven, een bezoekerscentrum, een boerderij, dagkampeerterreinen en een poldermolen, de Twiskemolen. Het gebied is een Natura 2000-gebied.

Door het vele water verblijven er veel moeras-, riet- en watervogels, zoals de roerdomp, slobeend, baardman en smient. Om het water liggen weiden met onder andere Schotse Hooglanders, vossen en hermelijnen, bossen met onder andere de grote bonte specht, de gaai en de nachtegaal. In het gebied broeden ook roofvogels, zoals de havik, de buizerd en de torenvalk.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Fietsen door de mist bij een molen op een zonnige ochtend op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Fietsen door de mist bij een molen op een zonnige ochtend

Koop de foto Fietsen door de mist bij een molen op een zonnige ochtend van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 971 574
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.