Werkcode: 402782

Flentrop-orgel - Grote Kerk, Breda

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
88 gratis verzending!
Flentrop-orgel - Grote Kerk, Breda van M Van Rossum

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het hoofdorgel van de Grote Kerk in Breda is in 1969 gebouwd door de firma Flentrop. Het is een van de grotere kerkorgels van Nederland na vele restauraties, uitbreidingen en verbeteringen. Het heeft de kleuren van het huis Nassau, blauw en goud. Het behoort tot de grootste 4-klaviers mechanische instrumenten in Zuid-Nederland. Helemaal bovenaan de orgelkas houden twee leeuwen en een engel het wapen van Breda vast. De twee vergulde engelen links en rechts daaronder zijn door een Bredase beeldhouwer gemaakt voor fl.120,-. Het rugwerk heeft fraai beschilderde stofluiken. Links en rechts daarvan zijn twee vergulde vazen.

Over M Van Rossum

M Van Rossum profielfotoMartin van Rossum (1993) is een gepassioneerd fotograaf woonachtig in Stolwijk. Vlak onder Gouda, in de gemeente Krimpenerwaard! Hij is veelzijdig, en heeft zichzelf de kneepjes van het vak aangeleerd. In landschapsfotografie is mooi licht voor mij het allerbelangrijkste. Ik trek er graag vroeg op uit om het mooiste licht van de dag te "vangen".

Alle werken