Shopping Weekend 10% korting op alles - Nog 1 dag en 19 uur geldig!

Werkcode: 280925

Frecce Tricolori

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

10% Shopping Weekend korting tm 26-11.
Nog 1 dag en 19 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Le Frecce Tricolori (Italiaans voor de driekleurige pijlen), of 313e aerobatisch trainingssquadron is het demonstratieteam van de Italiaanse luchtmacht.

Geschiedenis
Het team werd opgericht in 1961 en stond toentertijd onder leiding van majoor Mario Squarcina. Er werd met zes F-86E Sabres gevlogen, deze vliegtuigen werden gebruikt als onderscheppingsvliegtuig bij de Italiaanse luchtmacht. In 1962 werd dit al uitgebreid naar negen toestellen. Het jaar daarna stapte het team over op de Aeritalia G.91PAN waarna in 1965 een tiende vliegtuig aan het team toegevoegd werd.

In 1983 stapte het team over op de Aermacchi MB-339A/PAN, die tot op dit moment nog steeds gebruikt wordt. Dit toestel kan het 313e squadron in geval van nood ook inzetten als licht grondaanvalsvliegtuig.

Vliegtuigongeluk 1988
Het dieptepunt voor het team was het Vliegtuigongeluk op Vliegbasis Ramstein op 28 augustus 1988. Hierbij kwamen drie teamleden en 67 toeschouwers om het leven. Sindsdien heeft het team zich echter hersteld van deze ramp en geeft het jaarlijks ongeveer 40 demonstraties over de hele wereld.

Over Eriks Photoshop by Erik Heuver

Mijn jonge jeugdjaren in Enschede waren heerlijk en onbevangen. Ik speelde vaak buiten en de meeste zondagen ging ik samen met mijn ouders en oudere zus de natuur in. Mijn vader, destijds beroeps fotograaf zei tijdens deze wandelingen meer dan eens: "De natuur is mijn grootste voorbeeld." Hij was een rustige, hardwerkende man en kwam in de natuur tot rust. Iets wat ik als jongetje toen nog niet kon begrijpen want ik was veel te druk met spelen.Toen ik 9 jaar oud was, werd bij mijn vader leverkanker geconstateerd en het jaar daarop overleed hij aan deze ziekte op 48-jarige leeftijd. Tot op heden kunnen we alleen maar gissen of hij ziek is geworden door het vele werk met chemicalien in de donkere kamer.Het verlies heeft emotioneel gezien mijn leven gemarkeerd, maar heeft me er niet van weerhouden om mijn eigen pad te zoeken. Schaatsen en sporten was een fijne uitlaapklep in mijn tienerjaren. Dat kwam ten einde toen ik op 25-jarige leeftijd het roer omgooide en vanwege werk naar Belgie verhuisde. Achteraf gezien om meer ruimte te hebben voor mijn persoonlijke ontwikkeling en ontplooing. Na een paar jaar begon ik steeds meer interesse te krijgen voor fotografie en ik vroeg me meer dan eens af of ik deze passie van mijn vader geerfd zou kunnen hebben. Vervolgens begon ik vier jaar later aan een studie Fotografie in Oudenaarde (TSO) bij docenten, Hilde Braet, Leen Brands, Luc Polfliet en Kris Snoeck en nadien Academie Gent bij docent Lieven Herremans.

Alle werken