Een Werk aan de Muur shop

Frida, in Mexicaanse kleding met duiven. Fantasietekening

- Werkcode: 947 090

Karen Nijst over Frida, in Mexicaanse kleding met duiven. Fantasietekening

Diego zag Frida het liefst in kleding van de Indiaanse Tehuana’s waarvan de vrouwen bekend stonden als mooi, sensueel, sterk en intelligent. Juist in deze cultuur hebben vrouwen het voor het zeggen.
Daarnaast vond Diego dat Mexicaanse kleding dóór het volk vóór het volk was gecreëerd.
Frida veranderde haar persoonlijkheid zeker niet om louter en alleen aan de politieke schoonheidsidealen van Diego te voldoen. Op een oude jeugdfoto is haar moeder te zien, gehuld in kleding van Tehuantepec. Dus de traditie gaat veel verder terug in de tijd.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Frida, in Mexicaanse kleding met duiven. Fantasietekening op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Frida, in Mexicaanse kleding met duiven. Fantasietekening

Koop de illustratie Frida, in Mexicaanse kleding met duiven. Fantasietekening van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 947 090
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
88,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.