Een Werk aan de Muur shop

Gaat ze duiken of gaat ze niet duiken

- Werkcode: 999 639

Jan Keteleer over Gaat ze duiken of gaat ze niet duiken

Geïnspireerd door de zwembadreeks van de Britse kunstenaar David Hockney, heb ik dit schilderij gemaakt.

Je ziet een meisje in een badpak aan de rand van een zwembad; Ze staat daar helemaal alleen en je kunt haar zien aarzelen; Ze heeft zin om in het water te duiken maar er staat een tekst op de muur. Please do not jump staat er in rode letters. Het meisje twijfelt of ze het verzoek om niet te springen zal opvolgen. Toch staat ze al licht voorovergebogen klaar om in het koele water te springen.

Dit schilderij lijkt een onschuldig alledaags tafereel maar ik wil iets diepers uitdrukken.

Het zwembad heeft een rimpelloos wateroppervlak dat symbool staat voor het leven in een zorgeloze samenleving. Het meisje staat op de rand van dit leven. Ze weet dat als ze springt er golven zullen zijn in dit leven en de tekst naast haat houdt een waarschuwing in. Doe het niet zegt de tekst. Het meisje weet niet wat de gevolgen zullen zijn als ze roekeloos in het leven springt. Ze aarzelt. Zal ze gehoorzaam de raad opvolgen en een veilige en saaie toekomst hebben, of springt ze?

Dit is de vraag die we ons allemaal wel eens stellen.

Doe ik het of doe ik het niet?
Jan Keteleer profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jan Keteleer

WERK aan de MUUR presenteert het werk van de Belgische kunstenaar Jan Keteleer (JanKé). Oude kunst is een van zijn interesses, maar je kunt ook voorbeelden vinden van zijn werk in pop art en impressionisme.
Als je door het portfolio van Jan Keteleer bladert, vind je zowel prachtige natuurscènes, schilderachtige afbeeldingen van dieren of op pop art gebaseerde naakten.

De definitie van kunst die Jan Keteleer hanteert is: “Al de bestaande technieken zodanig beheersen dat je volledig uiting kan geven aan wat je wenst over te brengen”.

Alle werken van Jan Keteleer


Waarom je kiest voor Gaat ze duiken of gaat ze niet duiken op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Gaat ze duiken of gaat ze niet duiken

Koop dit digital art werk Gaat ze duiken of gaat ze niet duiken van Jan Keteleer als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 999 639
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
181 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.