Glenfinnan Monument bij Loch Shiel in Schotland

van Arja Schrijver Fotografie

Glenfinnan Monument bij Loch Shiel in Schotland van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 775648
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
116 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Weids uitzicht op het Glenfinnan Monument bij de noordelijke baai van Loch Shiel. De foto is genomen vanaf het Glenfinnan Viewpoint vlakbij het bezoekerscentrum. Het is heel gaaf om daar het meer te zien, omringd door de groene bergen.

Midden op de foto zie je het 18-meter hoge monument dat bestaat uit een toren met een standbeeld van een Hooglander in kilt. Het monument is in 1815 opgericht en herdenkt de clanleden die in 1745 de jacobitische opstand van Bonnie Prince Charlie (echte naam Charles Edward Stuart) steunden. 1200 Hooglanders waren in Glenfinnan bijeengekomen. Charles kondigde aan dat hij de Britse troon claimde, hij wilde opnieuw de absolute monarchie in het Verenigd Koninkrijk vestigen. Om dit te vieren werd het koninklijk vaandel gehesen en werd er brandy uitgedeeld. Ondanks dit enthousiaste en hoopvolle moment eindigde de opstand in 1746 in Culloden in een nederlaag.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken