Een Werk aan de Muur shop

Golven slaan hard tegen de IJslandse kust

- Werkcode: 965 536

Gerry van Roosmalen over Golven slaan hard tegen de IJslandse kust

Golven slaan hard op de kust van Zuid-IJsland bij Stokksnes, niet ver van de beroemde bergrug Vestrahorn.
Vlak bij het Nato station op een steenworp afstand van de vuurtoren rolden golven richting de kust. Een harde confrontatie met de rotsen was niet te voorkomen. Het hoog opgestuwde water sloeg hard tegen de rotsen aan en klapte met een explosie uit elkaar.
Een zichzelf steeds herhalend fenomeen, een schouwspel waarvan het moeilijk is om los te komen.
Het fascinerende geweldloos geweld, is een lust voor het oog. Het brengt je in een trance, een soort hypnotiserende werking die een moment een eeuwigheid kan laten duren.
Door gebruik te maken van een iets langere sluitertijd komt er net iets meer dynamiek in het beeld.
Een beeld waar steeds meer in valt te ontdekken. Een zowel opzwepend als ook een rustgevend stukje natuur. Een vreemde combinatie van zowel een winters zonnetje, blauwe lucht, een bijna complete windstilte, maar tegelijkertijd de door immense krachten aangedreven golven, brachten een sfeer van onwerkelijkheid.
Gerry van Roosmalen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Gerry van Roosmalen

Mijn naam is Gerry van Roosmalen, van beroep fotograaf en auteur. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven besloot ik in 2002 het roer radicaal om te gooien en me volledig te richten op mijn passie: fotografie. Tussen 2002 en 2004 bezocht ik de fotovakschool in Apeldoorn waar ik afstudeerde in de studierichtingen portret en reportage.

In 2006 besloot ik me te verdiepen in documentaire fotografie. In 2009 verscheen mijn eerste boek over een project dat ik in Groenland uitvoerde: "Waarom Groenland..." Dit boek is nog slechts als i Book verkrijgbaar.

In 2012 verscheen mijn boek "Ode aan IJsland". In dit boek combineerde ik de beelden die ik schoot tijdens mijn diverse rondreizen op IJsland met teksten waarin ik probeerde mijn indrukken en gevoelens te verwoorden die ik zelf mocht ervaren toen ik de eerste keer oog in oog stond met de spectaculaire of soms gewoon lieflijke landschappen van IJsland. Het boek "Ode aan IJsland" is te bestellen via https://www.odeaanijsland.nl, of bij BOL.com.

In mijn Webshop verzamel ik de mooiste beelden die ik tijdens mijn reizen of soms gewoon in de studio maakte. Zit er voor uw smaak niet het geschikte beeld bij, neem dan gerust contact met mij op. Wellicht dat mijn archief met beelden iets passends voor bij u thuis of op de zaak bevat. Gerry@1ivision.nl

Alle werken van Gerry van Roosmalen


Waarom je kiest voor Golven slaan hard tegen de IJslandse kust als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Golven slaan hard tegen de IJslandse kust

Koop de foto Golven slaan hard tegen de IJslandse kust van Gerry van Roosmalen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 965 536
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
84 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.