Gouden Boedhabeeldje in de Pak Ou grot, Laos van Rietje Bulthuis

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 411552
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
96 gratis verzending!

Omschrijving

Gouden Boedhabeeldje in de Pak Ou grot, Laos.
In de Pak Ou grot. Het natuurlijke daglicht valt precies op enkele boeddhabeeldjes.
25 kilometer van Luang Prabang bevinden zich de Pak Ou Caves. Het zijn eigenlijk twee grotten. Een ligt zo’n zestig meter boven de Mekong, de ander aan de oever, hier zijn de meeste beeldjes. De grotten zelf zijn ook spectaculair. In de grotten bevinden zich ruim 4.000 boeddha beelden. Dit is een bijzonder indrukwekkend gezicht.
De Laotianen noemen de Pak Ou Caves de ’Tam Ting’, ook wel de ‘grotten van de duizenden Boeddha’s’.
In de 8e eeuw werd hier al de ‘geest van de natuur’, Phi geëerd.
Dit was nog voordat het boeddhisme in Laos bekend was. De boeddha beelden werden later in de grotten geplaatst toen het Boeddhisme in Laos door de koninklijke familie werd geaccepteerd. Bij de Pak Ou Caves worden boottochten georganiseerd. Je komt bij de grotten met een veerboot.
Kijk voor meer foto's in mijn album Boeddha.

Dit werk wordt aangeboden door Rietje Bulthuis

Rietje Bulthuis profielfotoIk fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Mijn reisfoto's zijn puur en natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve effecten toe te voegen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Er is ook een album met mijn favorieten. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken