Een Werk aan de Muur shop

Gouden licht tijdens een magische ochtend op het Werk aan de Groeneweg 3

- Werkcode: 845 728

Jeroen de Jongh over Gouden licht tijdens een magische ochtend op het Werk aan de Groeneweg 3

Het Werk aan de Groeneweg is een Nederlandse stelling langs de Lek op het Eiland van Schalkwijk, nabij het dorp Schalkwijk, in de provincie Utrecht. De stelling is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en gebouwd tijdens de mobilisatie van de Eerste Wereldoorlog.

Het Werk aan de Groeneweg ligt 1700 meter oostelijk van Fort Honswijk en moest een eventuele directe aanval uit het oosten weerstaan. De stelling bestond uit een aarden wal met loopgraven en grachten. Deze stelling liep vanaf de Achterdijk tot in de uiterwaarden van de Lek. Ook werden er schuilplaatsen gebouwd van gewapend beton.

In 1936 werden tien schuilplaatsen omgebouwd tot een kazemat. Tijdens de mobilisatie van de Tweede Wereldoorlog in 1939 en 1940 werd het Werk uitgebreid met tankversperringen, mitrailleuropstellingen en nieuwe schuilplaatsen.

Het terrein is gedeeltelijk geëgaliseerd. De tientallen groepsschuilplaatsen en kazematten zijn nog in het landschap te zien. Tussen en rond de kazematten staan hoogstamfruitbomen, struiken, en koolzaadvelden die voor een bijzonder decor zorgen.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Gouden licht tijdens een magische ochtend op het Werk aan de Groeneweg 3 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Gouden licht tijdens een magische ochtend op het Werk aan de Groeneweg 3

Koop de foto Gouden licht tijdens een magische ochtend op het Werk aan de Groeneweg 3 van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 845 728
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.