Grote Kerk te Nijkerk

van Pierre Timmermans

Grote Kerk te Nijkerk van Pierre Timmermans

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 97021
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

Historie Grote Kerk
De Grote Kerk, ook Sint Catherinakerk genoemd, is in 1461 gebouwd en in 1540, na een stadsbrand, herbouwd. Al in de dertiende eeuw stond er op de plaats waar nu de Grote Kerk staat een kerk. Deze kerk werd de Nije Kerck genoemd (vandaar de naam Nijkerk). Toen de Nije Kerck in 1421 werd verwoest is men begonnen met de bouw van de huidige Grote Kerk. In 1594 werd de kerk officieel protestants. Tegenwoordig herinneren nog maar een paar dingen aan de tijd dat de Grote Kerk een katholieke kerk was.

Binnenin de kerk
Op verschillende plaatsen in de kerk, zoals op de preekstoel, zijn tabaksbladeren te zien. Deze decoraties herinneren aan de tijd dat Nijkerk een belangrijke stad was voor de tabaksteelt. Verder hangen er op enkele plaatsen in de kerk oude psalmborden met daarop psalm 72:8 aangegeven. Deze borden herinneren aan de Nijkerkse beroeringen van 1749-1750. Ook hangt er een bord dat herinnert aan de stadsbrand van 1540.

Het orgel van de Grote Kerk is in 1756 gebouwd door Matthijs van Deventer. Het valt op door het vele houtsnijwerk en behoort tot de top van de historische orgels in Nederland.

De toren
Hét symbool van Nijkerk is natuurlijk de toren van de Grote Kerk. Het oudste stukje Nijkerk is waarschijnlijk te vinden en de basis van de toren. Vermoedelijk zijn bij de bouw de resten gebruikt van de Nije Kerck, die in 1421 werd verwoest. In 1774 werd de huidige toren gebouwd omdat er een carillon in moest komen en omdat de oude toren bij een fli

Dit werk wordt aangeboden door Pierre Timmermans

Pierre Timmermans profielfotoFotografie is een uit een hand gelopen hobby voor mij, een echte passie. Het fotograferen is dagelijkse kost. De mooiste vorm vind ik strobisten fotografie (fotograferen met losse flitsers) en natuurfotografie. Dat wil echter niet zeggen dat ik andere zaken mijd, daar is fotograferen veel te mooi voor. Ik streef er naar om naast sfeer, de foto's technisch verantwoord en zo perfect mogelijk te schieten. Nabewerken is een noodzakelijk kwaad, dat ik tot een minimum probeer te beperken. De foto's uit mijn collectie zijn normaliter zo natuurgetrouw mogelijk. Kleuren worden niet extra aangezet, onnodige accenten worden vermeden. Ik ben van mening dat de aangezette foto's in eerste instantie een Wow-effect te weeg brengen, maar na een korte tijd al gaan vervelen. Dat zal minder, of zelfs niet, het geval zijn bij natuurgetrouwe foto's, foto's waarvan je misschien moet gaan houden en dat heeft soms tijd nodig.

Ik schrijf onder de naam Pjerry reviews voor http://Tweakers.net en http://www.FotoVideo.nu. Onder mijn eigen naam schrijf ik op http://www.FotoVideo.nu ook artikelen en berichten.

Mijn Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,

Alle werken