Haarlem | Stadskaart op monochroom aquarel van Wereldkaarten.Shop

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 629325
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!
Dit werk is exclusief verkrijgbaar bij Werk aan de Muur Door vakmensen speciaal voor jou op maat gemaakt

Omschrijving

Voor een close-up van dit kunstwerk klik je op de foto.
Dit is een zeer nauwkeurige stadskaart van Haarlem met een moderne monochrome achtergrond dat geschilderd is met zwarte aquarel op aquarelpapier met de nat-op-nat techniek. Omdat het aquarel vrij abstract is aangebracht zie je in dit werk een vlakverdeling dat bestaat uit zowel donkere als lichte delen. De lichtere plekken doen denken aan lichte wolken, dat de indruk wekt alsof je Haarlem vanuit een vliegtuig bekijkt. Dit kunstwerk is een samensmelting van analoge en digitale illustraties.

Deze stadskaart toont o.a. de volgende Haarlemse wijken en omliggende dorpen:
Waarderpolder, Patrimoniumbuurt, Frans Halsbuurt, Stationsbuurt, Kleverpark, Transvaalbuurt, Zijlwegkwartier, Oud Amsterdamsebuurt, Haarlem Oost, Slachthuisbuurt, Rozenprieel, Den Hout, Europawijk, Leidsevaartbuurt, Koninginnebuurt, Houtvaartkwartier, Ramplaankwartier, Duinwijk, Nationaal Park Zuid-Kennmerland, Bomenbuurt, Overdelft, Bloemendaal, Sinnevelt, Indische Buurt Noord en Zuid, Ter Kleef en Te Zaanen en Haarlemmerhoutkwartier.

Deze stadskaart is een illustratie van Ricardo Bouman.
Op dit concept en kunstwerk rust Copyright.

Dit werk wordt aangeboden door Wereldkaarten.Shop

Wereldkaarten.Shop profielfotoArtistieke en moderne Wereldkaarten uit eigen ontwerpstudio en atelier.
Ricardo Bouman 'het creatieve brein achter Wereldkaarten.Shop' is een grafisch ontwerper en illustrator met een passie voor reizen en schilderkunst.
In zijn ontwerpstudio in Zoetermeer maakt hij cartografische kunst met o.a. verf- en inktsoorten en illustreert hij digitale kaarten 'zoals lijntekeningen en typografische designs' in moderne en artistieke stijlen.
Nieuwe werken en werkprocessen deelt hij op zijn Instagram pagina via: @wereldkaarten.shop of via https://www.instagram.com/wereldkaarten.shop/

Door zijn interesse in reizen, schilderkunst en topografie is Ricardo in 2016 gestart met het tekenen van Artistieke Cartografie, dat uitgroeide tot enkele collecties, bestaande uit Wereldkaarten, Land- en Stadskaarten. Naast schilderkunst maakt Ricardo ook collages, zoals zijn bijzondere 'Wereldkaart van Koffiebonen': https://bit.ly/2mQIraK Deze bijzondere wereldkaart bestaat uit honderden koffieboontjes die één voor één op een grote acrylplaat zijn gelijmd.

Zijn originele kunstwerken zijn in hoge resolutie gefotografeerd. Bestellingen van grote (wand vullende) Artprints zijn daarom ook mogelijk. Benieuwd naar een interieurfoto van een wand vullende wereldkaart als naadloos behang? Lees dan hier het interview met Ricardo Bouman met enkele voorbeeld foto's op de Beeldmakers Blog via: https://bit.ly/2mp8nqY

Wereldkaarten.Shop is een activiteit van Ricardo Bouman uit Zoetermeer.

Alle werken