Een Werk aan de Muur shop

Haastrecht, stadhuis

- Werkcode: 1 015 691

Hermen Buurman over Haastrecht, stadhuis

Stadhuis van Haastrecht
Start bouw 1618
Verbouwing 1823 (verbouwd)
1907 en 1960 (gerestaureerd)
Architectuur
Bouwstijl Hollandse renaissance
Erkenning
Monumentstatus Rijksmonument
Monumentnummer 19926
Lijst van rijksmonumenten in Haastrecht
Portaal Portaalicoon Civiele techniek en bouwkunde
Het stadhuis van Haastrecht is het voormalige gemeentehuis van de voormalige gemeente Haastrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Het raadhuis deed tot 1985 dienst als onderkomen voor bestuur en ambtenaren van de zelfstandige gemeenten Haastrecht en Vlist. Na de herindeling werd het raadhuis gebruikt als bestuurlijk centrum van de gemeente Vlist. Burgemeester en wethouders en ambtenaren deden hun werk vanuit het kantoor in Stolwijk, maar het raadhuis van Haastrecht was de plaats waar de gemeenteraad bijeenkwam.

In de met tongewelven gedekte achterste kelder bevonden zich de cachotten. Op het bordes voor het raadhuis staan twee leeuwen, die elk een wapenschild dragen. Op het ene schild stond het wapen van Holland. Later is hier het wapen van Zuid-Holland overheen geschilderd. Op het andere schild staat het wapen van Haastrecht.
Hermen Buurman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Hermen Buurman

Fotograaf Hermen Buurman werk al 22 jaar als professioneel. Hij heeft o.a. de fotografie verzorgd voor een aantal boeken. Met zijn eigen werk exposeert hij van tijd tot tijd. Eén van zijn bijzondere tentoonstellingen was Hermen in Zwart Wit die gekoppeld was aan de tentoonstelling Rembrandt in Zwart Wit

Alle werken van Hermen Buurman


Waarom je kiest voor Haastrecht, stadhuis op aluminium dibond

  • Wij hebben een schilderij van aluminium dibond gekocht bij werkaandemuur. We zijn super blij met de kwaliteit en het staat perfect in ons interieur.
  • Haarscherpe afdrukken
  • Modern zwevend effect met blind ophangsysteem
  • Stevige panelen

Haastrecht, stadhuis

Koop de foto Haastrecht, stadhuis van Hermen Buurman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 015 691
Kies het materiaal Meer informatie
Aluminium
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
218,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.