Haven Etten-Leur

van Pierre Timmermans

Haven Etten-Leur van Pierre Timmermans

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 100262
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 gratis verzending!

Omschrijving

De haven van Etten-Leur is de afgelopen jaren totaal gerenoveerd. Oude fabriekspanden zijn omgedoopt tot horecagelegenheden, andere staan strak in de verf en zijn een fraai schouwspel van vergane glorie. Nieuwe gebouwen zijn fraai in stijl gebouwd, zodat ze volledig harmoniëren met de omgeving. Stand voor het Turfschip (een oude sigarenfabriek die nieuwe luister heeft gekregen en nu een sfeervolle horicagelegenheid herbergt), heb ik deze foto gemaakt van de "overkant" met de stellingmolen "De Lelie" op de achtergrond. Deze molen - op elke zaterdag te bezoeken - is nog volop in gebruik (80 - 100.000 omwentelingen per jaar) en maalt sinds 2011 tarwe om een aantal streekproducten te verzorgen. Het onderstel is van 1804 waarop in 1998 de molen in volle glorie werd hersteld.

De foto is gemaakt met een compact camera, de Sony RX100m2. Een klein wonder als je ziet wat deze camera kan en wordt door menigeen als beste compact camera aangeprezen die er momenteel te koop is. De 1" grote sensor levert prestaties die menig grote DSLR camera niet kan halen. De instellingsmogelijkheden zijn legio en daardoor is de camera niet voor iedere gebruiker geschikt (nog afgezien van de prijs). Het ruisniveau, het dynamisch bereik en de scherpte zijn indrukwekkend (de jaartallen zijn makkelijk te lezen op de molen).

Dit werk wordt aangeboden door Pierre Timmermans

Pierre Timmermans profielfotoFotografie is een uit een hand gelopen hobby voor mij, een echte passie. Het fotograferen is dagelijkse kost. De mooiste vorm vind ik strobisten fotografie (fotograferen met losse flitsers) en natuurfotografie. Dat wil echter niet zeggen dat ik andere zaken mijd, daar is fotograferen veel te mooi voor. Ik streef er naar om naast sfeer, de foto's technisch verantwoord en zo perfect mogelijk te schieten. Nabewerken is een noodzakelijk kwaad, dat ik tot een minimum probeer te beperken. De foto's uit mijn collectie zijn normaliter zo natuurgetrouw mogelijk. Kleuren worden niet extra aangezet, onnodige accenten worden vermeden. Ik ben van mening dat de aangezette foto's in eerste instantie een Wow-effect te weeg brengen, maar na een korte tijd al gaan vervelen. Dat zal minder, of zelfs niet, het geval zijn bij natuurgetrouwe foto's, foto's waarvan je misschien moet gaan houden en dat heeft soms tijd nodig.

Ik schrijf onder de naam Pjerry reviews voor http://Tweakers.net en http://www.FotoVideo.nu. Onder mijn eigen naam schrijf ik op http://www.FotoVideo.nu ook artikelen en berichten.

Mijn Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,

Alle werken