Havik Amersfoort

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 534819
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
88 gratis verzending!

Omschrijving

Amersfoort is een stad en gemeente in het oosten van de Nederlandse provincie Utrecht in het midden van het land. De gemeente telt 156.286 inwoners die Amersfoorters worden genoemd. Het is in bevolkingsaantal de tweede stad van de provincie Utrecht en de vijftiende van Nederland.

Amersfoort is een groeistad en vervult economisch een regiofunctie met een sterk gegroeid bedrijfsleven, heeft een van de grootste spoorwegknooppunten van Nederland en is een belangrijke garnizoensstad. De binnenstad bezit een middeleeuws karakter met grachten.

De straatnaam 'Havik' wordt traditioneel verklaard als 'havenwijk': het gebied rond de middeleeuwse haven van Amersfoort. De oudste vermelding is van 1390 (terwijl al in 1351 een zekere Jacob van Havik wordt vermeld). Op de kaart van Blaeu van Amersfoort (circa 1645) wordt de plaats aangeduid als: 'Op Havick'. Een andere verklaring voor de naam zou kunnen zijn: vik= bocht en (h)a= water, dus: gebogen waterloop.

Over Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken