Herfst aan de Amsterdamse grachtengordel

- Werkcode: 1 083 573

Jeroen de Jongh over Herfst aan de Amsterdamse grachtengordel

De grachtengordel is het onderdeel van de Amsterdamse binnenstad dat langs de vier hoofdgrachten: Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht ligt. Vanaf de Brouwersgracht buigen deze grachten zich min of meer evenwijdig aan elkaar geleidelijk naar het zuidoosten, maken een viertal flauwe bochten en eindigen in de Amstel.

De Amsterdamse grachtengordel werd tijdens de Gouden Eeuw (1600-1700) gebouwd en groeide door de eeuwen heen uit tot een van de meest unieke plekken ter wereld. Het netwerk van verschillende waterwegen werd toentertijd gemaakt voor de drainage en terugwinning van land voor uitbreiding van de stad. Was de grachtengordel in eerste instantie gebouwd om praktische redenen, later groeide het gebied uit tot een karakteristieke omgeving. Rijke financiers uit de handelswereld stopten geld in de bouw van panden aan de grachten. De Singel, Herengracht, Keizersgracht en de Prinsengracht werden geboren.

Het maritieme succes van Amsterdam in de Gouden Eeuw had niet alleen stedelijke uitbreiding maar ook uitbreiding van handel en architectuur tot gevolg. Dit werd gemarkeerd door de bouw van de grachtenpanden in de 17e en 18e eeuw. Vele van de panden staan er nog steeds. Sinds 1999 wordt de Amsterdamse grachtengordel beschermd: het heeft een plekje weten te veroveren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De grachtengordel, met zijn 14 kilometer gracht en 80 bruggen, is een stedenbouwkundig, waterbouwkundig en architectonisch meesterwerk. Het gebied was door de systematische aanplant van bomen langs de grachten en de aanleg van prachtige tuinen meteen een heel groene stad. Deze planmatige stadsuitbreiding heeft tot ver in de 19e eeuw over de hele wereld als voorbeeld gediend. Tegenwoordig geldt de grachtengordel als een herkenbaar voorbeeld van typische Hollandse stedelijkheid. De kleinschaligheid, het water in de stad, de talloze fietsen, de levendige binnenstad, ziedaar de kenmerken van een echte Hollandse stad.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Herfst aan de Amsterdamse grachtengordel op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Herfst aan de Amsterdamse grachtengordel

Koop de foto Herfst aan de Amsterdamse grachtengordel van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 083 573
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden